READING

Lansarea scurtmetrajului experimental UP STAIRS

Lansarea scurtmetrajului experimental UP STAIRS

Distribuie articolul:
Share

Proiectul UP STAIRS aduce în discuţie interacţiunea spatiu şi corp şi are ca punct central scurtmetrajul experimental  UP STAIRS – un film experimental de dans, ce se doreşte a fi în acelaşi timp un produs artistic şi un instrument de cercetare şi investigare a perspectivelor pe care relaţia spaţiu – corp le comportă.

Lansarea scurtmetrajului UP STAIRS va avea loc marţi, 25 octombrie, în Control Club, de la ora 19.30.

Scurtmetrajul folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului utilitar/public reactivat şi reinterpretat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale; compoziția metaforică a filmului urmărind un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul.

Construit din interacţiunile directe a șase performeri din comunitatea dansului cu cinci tipuri de spaţii (scara – claustrare, tehnologie, monument, ruină, acaparată de natură), scurtmetrajul UP STAIRS îi surprinde pe Carmen Coţofană, Istvan Teglas, Cristina Lilienfeld, Catrinel Catană, Irina Strungăreanu şi Momo Sanno în relaţii singulare şi specifice cu spatiile vizate, realizând trasee diverse, pentru a pune în evidenţă modalităţi unice de a reacţiona la mediul arhitectural, construit.

upstairs-poster-film-600x900

Scurtmetrajul UP STAIRS aduce astfel o propunere vizuală nouă care vine în întâmpinarea nevoii de a înțelege calitativ diferit spatiul, corpul și relaţia dintre acestea.

După o idee de Alina Ușurelu și Irina Marinescu

Imagine: Alina Ușurelu și Vlad Dumitrescu

Editare: Cristian Vieriu

Soundtrack: Florin Ciocan

Fotografii: Lavinia Pollak

Interviuri: Alina Ușurelu și Corina Cimpoieru

Evenimentul de lansare începe la ora 19.30 în Control Club (Strada Constantin Mille 4) şi cuprinde:

  • discuţii cu echipa UP STAIRS şi performeri
  • live set – Florin. C
  • warm up şi after party – Călin

Mulțumiri Muzeului Pompierilor – Foișorul de Foc, Muzeului Municipiului București – Palatul Șuțu, România Film – Teatrul de Vară Capitol și Magazinului Victoria pentru sprijinul acordat și accesul în spații.

Intrarea este liberă până la ora 21.00, ora de la care Club Control percepe o taxă de 10 lei.

Detalii pe Up Stairs (Facebook), upstairs_experiment  (Instagram) şi pe site-ul www.upstairs-experiment.com.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi produs de PETEC – Asociația pentru Teatru și Carte

Parteneri: Control Club, Tangaj, BIDFF, Zelist, Magazinul Victoria, Palatul Şutu, Muzeul Municipiului Bucureşti, Wild Draft, Save or Cancel, de-a arhitectura, România Film, Muzeul Naţional al Pompierilor Foişorul de Foc

Parteneri educaţionali: Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii din cadrul Universităţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”

Parteneri media: Modernism.ro, RFI Romania, Revista Zepellin, Revista Atelierul, Gala Societăţii Civile, Revista Arte şi Meserii, Online Gallery, Orasulm.eu, Feeder.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share