READING

Visul unei nunți handmade de vară: Cristina și Fra...

Visul unei nunți handmade de vară: Cristina și Francesco

Distribuie articolul:
Share

Povestea mea și a lui Francesco a început acum 5 ani în Madrid și de atunci nu am încetat să ne surprindem unul pe celălalt. Propunerea în căsătorie a avut loc anul trecut în decembrie în Viena și după câteva săptămani am început să căutăm locația pentru acest eveniment special din viața noastră. Noi ne-am dorit să ne căsătorim vara și să facem o ceremonie în aer liber, în mijlocul naturii. Am fost foarte norocoși și am găsit un conac minunat în sudul Italiei, lângă Matera, orașul natal al lui Francesco, de care ne-am îndrăgostit din prima clipă în care l-am văzut.  A fost pur și simplu perfect, în parcul de conifere din fața conacului am celebrat ceremonia și aperitivul de bun venit, iar masa și dansul au avut loc în grădina plină cu măslini din spatele conacului, unde am sărbătorit împreună cu dragii noștri invitați până târziu în noapte.

img_6911

Am vrut că nunta noastră să fie unică atât pentru noi cât și pentru invitații noștri, de aceea toate detaliile au fost personalizate și au avut o bucățică din povestea noastră.

Invitațiile au fost unul dintre primele lucruri la care am început să lucrăm. Ne-am dorit ceva original și în același timp haios așa că ne-am așezat în fața calculatorului și am început să ne gândim cam cum am vrea să fie.  Am avut ca inspirație roata panoramică a Vienei, unde Francesco mi-a dăruit inelul de logodnă și pornind de la roată ne-am jucat câteva ore pană ne-a ieșit ce vroiam.

Cred că fiecare femeie și-a imaginat măcar o dată cum o să fie rochia ei de mireasă. Eu mi-am dorit o rochie simplă, romantică și cu un detaliu care să mă reprezinte, pe mine Cristina. După ore în șir petrecute pe internet și după câteva probe, am ales Atelierul Demetria din București pentru că am putut să creez împreună cu ei modelul rochiei, să aleg materialele folosite și am găsit acel detaliu care îl căutam, un brâu cusut cu maci, florile mele preferate. În plus, au realizat costumul popular pe care l-am purtat la petrecerea organizată în România pentru prietenii noștri care nu au reușit să fie alaturi de noi în Italia și accesoriile pentru ziua nunții (geantă, șal, pernuță pentru verighete).

În cazul lui  Francesco a fost mai simplu, costumul lui a fost unul clasic și l-a realizat la Atelierul Lanieri din Milano.

Am fost o mireasă alternativă și nu am purtat voal. În schimb am rugat-o pe dantelăreasa Roman Karmen Violeta să îmi brodeze un piaptăn, agrafe și o pereche de mănuși. Era prima dată când făcea astfel de obiecte, însă a acceptat încântată rugămintea mea și au ieșit niște accesorii superbe din mâinile dânsei.

Eu nu am purtat niciodată foarte multe bijuterii – de obicei o pereche de cercei îmi e de ajuns, așa că nu e de mirare că m-am trezit cu câteva zile înainte de ziua nunții că nu aveam ce să port. Din fericire am o soacră minunată și mi-a dăruit un set de perle, realizat manual de Bijuteria Perniola din Matera.

Cum îmi plac florile foarte mult, prima mea grijă când am ales data nunții a fost să mă interesez ce flori se găsesc în luna august în Italia.  Din momentul când am întâlnit-o pe Tina, o adevărată artistă, nu a trebuit să îmi mai fac griji pentru că am lăsat totul pe mâna ei. Tina ne-a pregătit un altar de poveste, decorațiile de la restaurant și buchetul meu de mireasă. Nici nu îmi puteam dori ceva mai frumos.

În momentul când am făcut degustarea la restaurant ne-au spus că trebuie să alegem și tortul mirilor. Eu eram fixată cu tortul de fructe de pădure (sunt înnebunită dupa zmeură în special) însă am rămas dezamăgită când mi-au zis că nu se poate și trebuie să alegem unul din modelele anului 2016 propuse de ei. Am ales un model stil vintage și l-am personalizat cu o mică statuetă din lemn cu noi doi creată de atelierul de design Woood din Matera.

img_6878

Ne-am gândit să dăruim invitaților noștri o amintire deosebită și am rugat-o pe Ana Maria să ne realizeze mărturiile. În Italia există tradiția de a dărui confetti, însă vroiam să aducem și un element tradițional românesc, iar Ana Maria ne-a propus niște săculeți din iută cu un desen inspirat din hora românească, cusut manual de ea. Pe lângă săculețele superbe pe care ni le-a făcut, Ana Maria ne-a dăruit și două pahare pentru miri personalizate cu culorile Italiei și ale României.

Pentru noi a fost o nuntă de vis și ne bucurăm că am reușit să dăruim celor dragi un strop de emoție, clipe de bucurie și voie bună și mai ales că am avut ocazia de a împărtași cu ei aceste momente de neuitat.

Mulțumim din suflet tututor celor care au contribuit la realizarea visului nostru. A fost o zi minunată care o să rămână pentru totdeauna în inimile noastre.

Fotografiile de mai sus sunt realizate de invitații noştri și de fotografii Vali Blidaru și  Giuseppe Manzi

Save

Save

Save

Save

Comentarii

Cristina a absolvit facultatea de Economie de la Universitatea Brașov și apoi a realizat un master în resurse umane in Italia. Din 2013, locuiește la Milano, unde lucrează ca Manager de Resurse Umane. De asemenea, a fondat GRASP Milano, o asociație românească dedicată profesioniștilor români din Milano și Roma. Cristina colaborează cu Revista Atelierul ca redactor din 2016, iar prin articolele sale își propune să promoveze artiștii români din diaspora.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share