READING

Inginerie, design și pasiune pentru plută

Inginerie, design și pasiune pentru plută

Distribuie articolul:
Share

Cork Boutique s-a născut dintr-o necesitate: aceea de a crea ceva mai frumos, mai natural și mai ușor de utilizat. Este o evadare din cromaticul anost din cele ce ne înconjoară. Produsele din aceasta gamă, cu un design original românesc (al meu) sunt eco-friendly, aduc valoare spațiului în care ne petrecem timpul, sunt decorative, elegante și nu în ultimul rând utile. Inginer de profesie, ador precizia și așa sunt și produsele din această serie: precise, tăiate cu laser.

Inițial a fost doar o constatare. Corpurile de iluminat cu LED pe care le comercializez în magazinul propriu erau minunate ca funcționalitate dar de o anostitate perfectă. Așa că m-am gândit să le dau puțină viață, pentru că albul de plastic, griul de aluminiu și negrul de garnitură, nu aduceau nici un fel de sentiment cromatic care să bucure o retină obosită după o zi de muncă sau o noapte de nesomn.

Pentru că tot aveam la îndemână un CNC pentru alte idei care nu îmi veneau încă, am început să proiectez o ramă pentru panourile de iluminat cu LED. Întrucât sentimentul de “căldură” cromatică nu poate veni decât de la ceva natural, am utilizat lemnul, iar de la lemn la plută nu a mai fost decât un pas. În caz că nu știați deja, pluta este un material natural fascinant, versatil, obținut din scoarța stejarului de plută care are capacitatea de a se regenera.

Așa au apărut Ramele Chameleon eco-friendly. Le-am spus Chameleon, pentru că le poți schimba masca exterioară după cum dorești, ea fiind atașată cu ajutorul magneților. Masca poate fi standard sau personalizată lăsând loc unui șir nesfârșit de posibilități. Sunt realizate din MDF brut și lăcuit, plută simplă sau decorativă și desigur magneti. Acum panourile noastre au personalitate.

chameleon-mfn-aprins

Numai că noua perspectivă a deschis calea unor noi idei. Astfel am descoperit că pot să îmi rezolv o problemă personală, respectiv aceea de a nu mă mai enerva cu cutiile de carton pentru șervețele care, după ce consumai cam jumătate din ele, când tragi de șevețel, dacă nu o faci destul de energic, tragi și cutia.

Și atunci am creat Cutia VIP pentru șevețele care trebuia să nu fie prea grea, ușor de “încărcat” și de ce nu: frumoasă spre elegantă. Să poată fi oferită cadou. Să poată fi și personalizată. Și nimic nu s-a potrivit mai bine decât pluta decorativă combinată cu MDF-ul lăcuit. Generozitatea combinațiilor posibile m-a uimit și pe mine și pe cei care au avut ocazia să le vadă și să le atingă. Capacul este ușor de înlăturat întrucât este atașat cu ajutorul magneţilor. Dar și atingerea lor este o experiență căci pluta este un material cald, prietenos, catifelat.

cutie-bali cutie-malta-chestnut cutie-malta-champagne

Și ca un pozitiv principiu al dominoului, ideile au continuat să vină.

Acum oferim și suporți de servețele cu aceeași combinație de MDF lăcuit și plută decorativă, antiderapante și pline de personalitate. Seturile pe care le-am produs sunt fie cu un singur model de plută fie cu un mix. Din nou, aceeași nevoie de practicabilitate: paharele așezate pe seturile de suporți mix nu vor mai fi confundate de invitați. Și acești suporți pot fi personalizați cu laser, devenind astfel un cadou corporate foarte șic.

suporti-wenge-mix suporti-fag-mix

Ultima creație dar nu și cea din urmă este portcard-ul Quince: surprinzător și original. Are două compartimente generoase la interior este realizat din MDF brut, piele ecologică din plută și în mod neașteptat..magneti.

portcard portcard2

http://magicled.ro/cork-boutique

Restul abia acum urmează….

concept: ION BRAD

Save

Save

Save

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share