Cum totuși arată o fetiță de zăpadă? Ea poate arăta oricum. Totul depinde de imaginația fiecărui om. Pentru mine, fetița de zăpadă trebuie să aibă tenul alb și năsuc din morcov, să poarte cizmulițe, mănuși, căciuliță și fular, și să aibă părul de aur! Da da, de aur, nu de argint. Pentru că suflețelul păpușii trebuie în mod obligatoriu să fie ca soarele, călduț și mare, nu de gheață. : )
În cele ce urmează vă invit să urmăriți tutorialul pe care l-am creat, cu drag, pentru voi. Eu am să explic pe pași procesul de lucru, dar să nu vă fie frică să experimentați. Puteți coase altfel de hăinuțe, sau dacă vreți să croșetați singuri mănușile și papuceii. Puteți face orice vă imaginați.
Veți avea nevoie de:
- tipar
- stofă din bumbăcel alb
- stofe pentru mănuși, bluziță, papucei, fustiță etc.
- ac și ață pentru cusut păpuși
- o pereche de ochi de sticlă pentru păpuși și jucării
- lână pentru păr și alte detalii precum căciulița și fularul
- nasturi
- foarfecă
- creion pentru textile
- vată de poliester
- un tag handmade
- dantelă și alte panglici
- fetru portocaliu sau stofă de culoare portocalie pentru nas. (Dacă nu aveți nici una nici alta, coaseți năsucul din stofă de bumbăcel alb și colorați cu acuarelă sau acril.).
- clei universal
Printați tiparul pe o foaie A4.
Tăieți detaliile și decupați tiparul pe stofă cu ajutorul unui creion sau cretă pentru textile. Eu am decupat piciorușele, mânuțele, corpul și capul pe bumbăcel alb. Luați seama la detaliile care au rolul de mănuși și papucei. Eu le-am decupat aparte pe stofe diferite, în dependență de preferințe.
Tăind detaliile după cum vedeți în imaginile de mai jos. Coaseți piesele și lăsați un spațiu micuț prin care veți putea întoarce pe față detaliile. Eu inițial am decupat nasul pe stofă albă de bumbac, dar m-am răzgândit apoi și l-am făcut din fetru.
Le umpleți cu vată de poliester după ce le-ați întors, și coaseți spațiul rămas.
După ce toate piesele au fost umplute cu vată, atașați capul și picioarele de corp. Coaseți năsucul.
Luați o riglă și măsurați lățimea și înălțimea trunchiului, tăiați o bucățică de material care să înfășoare trunchiul, dar să aibă 3 cm rezervă atât în lățime cît și în lungime.
Coaseți materialul pe trunchi. Acesta va servi drept bluziță. Coaseți de asemenea năsturei bluziței. Și scoateți ața cu care ați însăilat bluzița.
Rupeți fâșii din același fel de stofă, și înfășurați mânuțele cu aceste fâșii. Coaseți și prindeți bine din loc în loc aceste fâșii pentru a vă asigura că acestea nu se vor dezordona.
Pentru a da un farmec aparte păpușii. Coaseți un nasture în partea de sus a fiecărui braț. Acesta fiind punctul de susținere a brațului de corp. Aveți grijă ca brațele să fie simetrice . Prindeți mânuțele de corp.
***
Puteți coase gulerașul din dantelă de care aveți, sau împletiți unul. Eu am colorat dantela mea cu vin roșu, pentru a-i da o nuanță apropiată îmbrăcămintei.
Fustița poate fi cît de lungă doriți. Potriviți lungimea și tăieți o bucată de stofă dreptunghiulară. Dacă vreți o fustiță cu mai multe falduri, atunci încercați să potriviți fustița direct pe corpul păpușii creând faldurile acesteia cu ajutorul mâinilor. Doar apoi tăieți lățimea dorită a fustei. Eu am scos firele materialului la poalele fustiței, ceea ce-i oferă un aer mai jucăuș.
Însăilați fustița și potriviți-o pe corp. Luați o bucățică de panglică care va fi brâul fustiței, și coaseți bine, ascunzând cusătura cu care ați prins fustița de corp. Urmăriți imaginile de mai jos.
Părul poate fi făcut din lână de oaie sau fir de poliester, sau bumbăcel. Eu am făcut din fir auriu de poliester.
Am potrivit lungimea părului dintr-un capăt în altul. Am potrivit firele pe mijlocul capului. Și am făcut cusătura tighel. Vedeți imaginea de mai jos. Prindeți câte trei fire de lînă între fiecare ochi cusut. Potriviți lungimea finală a firelor de păr, și tăiați dacă este nevoie. Puteți împleti cosițe, sau prinde codiță.
Cu ajutorul acelor de siguranță potriviți unde veți pune ochii. Însemnați cu ajutorul unor cusături simple, iar apoi încleieți bine ochii.
Cu un creion roșu de ceară rumeniți păpușica. Apoi cu o bucățică de stofă de care nu mai aveți nevoie, frecați bine suprafața rumenită pentru a întinde uniform culoarea și pentru a diminua efectul de mâzgâleală. Dacă aveți fard de obraz, puteți folosi fără probleme.
Eu i-am făcut și două fundițe din aceeași panglică din care am făcut brâul fustiței, și le-am prins în gâțe. Cred că se potrivesc bine. : )
Împletiți o căciuliță și fular și fetița de zăpadă este gata.
Sper că acest tutorial este util pentru voi și că vă place de Eira.
Aveți toate șansele să câștigați această fetiță de zăpadă participând la un concurs giveway pe pagina Kreativ Løve.
Să aveți sărbători fericite și multă inspirație!
NO COMMENT