Atelierul recomandă este o nouă rubrică Atelierul în care noi, echipa Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi îți va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.
De citit : Romanul ,,Paula” de Isabel Alende
Scriitoarea sud-americană surprinde cu multă emoție trăirea sa, exprimată prin scrisori, lângă patul de spital unde fiica sa care a inspirat numele romanului pe care îl recomandăm, este în comă indusă, suferind de porfirie. Cu tristețe, sensibilitate și dovedind o mare putere psihică, mama descrie familia, bunicii și strămoșii săi si trece în revista istoria familiei în încercarea de a suporta mai ușor boala copilei care se stinge.
De văzut: Fata cu cercelul de perlă (2003, în regia lui Peter Webber)
,,Fata cu cercel de perlă’’, un film cu trei nominalizări la Oscar, recreează atmosfera din Olanda anului 1665 în care pictorul Vermeer realizează o capodoperă a sa. Fata care îi este model, Griet, de numai 17 ani, obligată să pozeze cu cercelul cu perlă al soției pictorului, trăiește câteva luni în casa acestuia unde din servitoare devine muza de inspirație a stăpânului casei, pictorul, sub atenta supraveghere a soacrei acestuia.
De cumpărat: O rochie marca Adrian Oianu
Rochiile din colecțiile lui Adrian Oianu sunt în directă relație cu motivele românești folclorice. Dacă designerul și-a creat un stil inconfundabil este datorită faptului că a scos la lumină o comoară nebănuită de culoare și a pus-o în valoare în stil propriu. A readus la viață mantouri, rochii și cămăși cu aplicații manuale din diferite zone ale țării valorificând fibrele naturale și culorile clare.
De făcut: O felicitare cu ocazia zilei îndrăgostiților
Materiale necesare: 13 inimioare tăiate de aceeași dimensiune, din hârtie de diferite culori sau texturi, fire de bumbac, lipici, carton alb si carioca sau pix/stilou de culoare roșie.
Cum se realizează:
- Se îndoaie cartonul de dimensiunea A4, apoi se taie pe îndoitură în două jumătăți. Una dintre jumătăți va fi suportul cardului, celălaltă se micșorează cu câte 5 mm pe margini, de jur împrejur.
- Se lipesc inimioarele pe firele de lână și apoi se lipesc de cartonul mai mic, ca în imagine.
- Se lipește cartonul mai mic, cu inimioarele înșirate pe ață peste primul carton, cel mai mare. Cu carioca se colorează spațiul dintre cele două cartoane de jur împrejur. Se scrie cu carioca sau stilou colorat mesajul dorit.
De vizitat: Dubai
În luna februarie încă este vreme bună pentru a vizita o tară luxuriantă care atrage turiștii în ultimii ani din ce în ce mai mult. Născut în mijlocul deșertului neprimitor, Dubaiul este o destinație pentru cei care doresc să trăiască o aventură printre zgârie-nori, lagune însorite, plaje aproape pustii scăldate de oceanul cald, oaze în care poți să faci curse cu mașini 4×4 și plimbări prin bazarul plin de arome exotice, o vizită pe insulele artificiale născute lângă tărm și restaurante subacvatice, moluri cu pârtii de ski și cascade artificiale de 4 etaje, arteziene care dansează unduios la baza celei mai înalte clădiri din lume de unde poți să observi efectiv lumea dintre nori. Tot acolo artiștii din Orientul Mijlociu alături de cei expați proveniți din toate părțile lumii și-au găsit locul pentru a expune în cele 150 de galerii renumite care dau posibilitate celor talentați să se prezinte și să activeze, fiind, momentan locul cel mai prolific pentru artiștii din zonă. Orașul este unul dintre cele mai active din punct de vedere cultural din toată lumea arabă, artiști renumiți expunând anual.
De gătit: Inimioare din clătite
De ziua îndrăgostiților, un dulce festiv este binevenit.
Vrem să petrecem timp împreună, de aceea ceva ușor și rapid este cea mai indicată rețetă. Iar cel mai simplu desert este banala clătită care poate fi specială și puțin altfel dacă ne străduim să o scoatem din banalitate.
De reciclat: Suport de lumânare din PET
Dacă avem nevoie de un suport de lumânare ad-hoc și ne gândim să fim și inventivi-economicoși, să protejăm natura și să reciclăm, vom folosi ceea ce avem la îndemână prin casă, adică o sticlă p.e.t.
Se taie fundul de la o sticlă mică de 500 ml de suc, la 10-15 cm de baza acesteia, restul sticlei se pune la cutia de deșeuri reciclabile.
Se taie plasticul în formă de petale, așa cum vedem în imagine, se îndoaie și se vopsesc cu o culoare veselă, după plac. Se poate folosi ojă de unghii ca alternativă pentru o culoare mai lucioasă sau cu sclipici. Lumânarea, aleasă să fie mai groasă, se pune în mijlocul florii create și astfel picurii de ceară nu vor mai murdări locul din jurul acesteia. Spor la lucru!
Fără comentarii