De citit: Drawing on the Right Side of the Brain (Betty Edwards)
Este, de departe, cartea care mi-a schimbat traiectoria din punct de vedere artistic. A învăța să desenezi înseamnă a învăța să privești – cam așa s-ar rezuma teoria ce stă la baza cărții, totul depinzând mai degrabă de percepție decât de așa-zisul talent. Plecând de la rezultatele unor cercetări făcute asupra creierului, autoarea explică pas cu pas modalitățile prin intermediul cărora oricine poate desena bine. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este acela de a-și stimula jumătatea dreaptă a creierului, aceasta fiind responsabilă pentru partea creativă, intuitivă și artistică.
De văzut: Project Runway
Heidi Klum este gazda acestui show TV american unde designerii aspiranți se întrec pentru a primi șansa de a se lansa în industria modei. În fiecare săptămână sunt expuse sub forma unei prezentări pe podium creațiile fiecărui designer, urmând ca juriul să elimine progresiv câte un concurent. Restricțiile țin de timp (de la câteva ore la câteva zile), materiale și tematică (adesea neconvenționale). Finaliștii pregătesc o colecție completă pentru New York Fashion Week, după care este desemnat câștigătorul.
De cumpărat: Creații Zubiju by Andreea Cerbu (câștigătoarea concursului Artizanul Anului 2013)
De făcut: Accesorii din lut cu uscare la aer
Maleabil (atât la propriu, cât și la figurat), lutul cu uscare la aer poate lua orice formă și orice culoare, ajungând în cele din urmă să decoreze de la rafturi și vitrine la ținute și accesorii. Am scris în Revista Atelierul un tutorial despre primii pași în modelarea lutului cu uscare la aer.
De vizitat: Islanda
Am fost în Islanda în toamna anului trecut și o parte din mine a rămas, ireversibil, acolo :). Este de departe cel mai frumos loc pe care am avut onoarea și plăcerea să-l vizitez, din toate punctele de vedere, de la peisaje, oameni, fenomene naturale, relaxare până la inerția și nostalgia post-întoarcere. Așa cum îmi place s-o descriu, Islanda este o alta planetă pe Pământ, un loc care nu are absolut nicio legătură cu mediul cu care suntem obișnuiți și pe care niciun documentar și niciun ghid turistic nu îl pot expune mai bine decât o escapadă în sine.
De bucătărit: Mic-dejun/gustare pentru campioni (și campioane)
Deloc complicat de preparat, mic-dejunul meu preferat constă într-un mix de iaurt, semințe/cereale, miere și fructe. Încep prin a pasa/mărunți fructul (banană, zmeură, căpșune, în funcție de anotimp), după care adaug trei linguri de [tărâțe de ovăz, stafide, nuci, semințe decojite de floarea-soarelui, semințe de in, migdale etc] și o lingură de miere. Amestec bine-bine, după care adaug progresiv iaurtul, până la omogenizare. Enjoy!
De reciclat: Suport de creioane din role de carton
Save
NO COMMENT