READING

Atelierul recomandă (23 februarie-3 martie)

Atelierul recomandă (23 februarie-3 martie)

Distribuie articolul:
Share

Săptămâna aceasta se face calendaristic trecerea de la iarnă la primavară, de la Dragobete la Mărțișor. Am pregătit cu atenție o listă de recomandări înflorate, aromate, colorate, inspiraționale și emoționante special pentru această perioadă!

De citit: Essays in Love de Alain de Botton

Essays in Love este un amestec interesant între ficțiune și non-ficțiune în care prin subiectul dragoste autorul subliniază importanța filosofiei în viața de zi cu zi. Narativ și reflexiv, rațional și sentimental, cartea vorbește despre doi tineri, un bărbat și o femeie, care se întâlnesc într-un avion și se îndrăgostesc rapid. Structura poveștii îți trezește interesul prin profunzimea cu care analizează emoțiile generate de relația dintre cei doi protagoniști, ironiile subtile, jocurile de cuvinte, schițele creionate. Este o carte inteligentă, amuzantă, captivantă și sofisticată.

De citit: Artists And Illustrators Magazine

Revista Artists And Illustrators este o mare revistă britanică de artă ce publică lunar, de 25 de ani, o multitudine de idei practice și sfaturi pentru artiști și iubitorii de artă. În revistă găsim de la articole dedicate tehnicilor de pictură aplicate în portret, peisaj, artă abstractă, ilustrații botanice, culori de ulei, culori de apă și altele, până la testări de materiale și sfaturi de la experți tehnici. Site-ul revistei permite artiștilor să își promoveze și să iti vândă lucrările, iar galeriilor de artă să își promoveze expozițiile. Este o revistă din care poți învăța multe lucruri practice dacă ești pasionat de arte plastice și ești dornic să înveți.

De văzut: The School of Life pe YouTube

The School of Life este un concept ce are ca scop dezvoltarea inteligenței emoționale cu ajutorul culturii. Are sediul principal în Londra și mai multe sucursale în lume.  Crează articole, cărți, cursuri și videoclipuri pentru site și deține canalul de YouTube The School of Life. Inspirându-se din filosofie, psihoterapie, literatură și artă, și folosind videoclipuri ilustrate,The School of Life expune idei care stimulează și antrenează gândirea introspectivă. Pentru a întelege mai bine despre ce este vorba, vă propun să vizualizați câteva videoclipuri pe care le-am selectat special: How to Find Meaningful Work, How to be Warm, How to Find Fulfilling Work, Wisdom, Why You Can Change The World. P.S. Îmi place în mod deosebit vocea calmă și constantă a naratorului, care invită la ascultare.

De cumpărat: Lucrări Atelier.concept

Recomand lucrările lui Lucian Szekely-Rafan, graficianul de la Atelier.concept pentru care imaginația nu are margini. Dacă sunteți iubitori de concepte suprarealiste trebuie să știți că Atelier.concept ilustrează neobișnuitul în acuarelă, cafea, foiță de aur și creion, atât pe hârtie cât și pe ceramică. Fie că este vorba despre obiecte de decor sau bijuterii, de dimensiuni mici sau mari, detaliile mi se par impresionante de fiecare dată.

De făcut: Minibuchetele cu flori de primavara

Pentru că 1 Martie se apropie cu pași repezi și unii dintre noi sunt încă în cautarea marțișoarelor potrivite, vă propun ca anul acesta să vă înarmați cu puțin curaj și puțină răbdare și să alegeți să dăruiți minibuchețele cu flori de primăvară create de voi. Aveți nevoie doar de 3 tipuri de flori la alegere, hârtie de ambalat tip servețel, hârtie de ambalat tip coală și panglică. Nu uitați să potriviți din punct de vedere cromatic toate aceste elemente, precum în tutorial. Detaliile fac diferența! Rezultatul va aduce zâmbete de entuziasm în mod sigur!

De vizitat: Salonul Anual de Artă ,,George Teodorescu”, Călărași

Vă invit cu drag să vizitați expoziția “Salonul Anual de Artă, ediţia a IX-a” ce are loc în perioada 11 februarie -10 martie 2017 la Muzeul Municipal Călăraşi. Printre artiștii expozanți se regăsesc Victor Grigore, Corneliu Ratcu, Vitalie Butescu, Cornel Ursu, Dorin Manea, Petronela Milea, Mariana Gheorghe, Rodica Iacob, Maria Bogatu Măncianu, Cîrstina de la Studina, Silviu Ioan Soare și mulți alții. Expoziția este curatoriată de criticul de artă Ana Amelia Mădălina Dincă.

De gătit: Acadele inimoase din vin rosu

Acadele din vin rosu sunt un desert fin, delicious și un pic tricky de realizat, dar cu un pic de atenție și răbdare în urmărirea tutorialului, problema este rezolvată. Cu o formă din tablă sau din silicon, un termometru digital, câteva bețe pentru acadele, unt, vin roșu, zahăr pudra, sirop de amidon, sare, suc de lamâie și apă rece, acadelele aromate sunt gata și pot fi dăruite de Dragobete și nu numai. Cu siguranță vor trezi admirația și pofta de a le degusta!

De reciclat: Tavă simplă în tavă cu aspect primăvăratic

Dacă aveți acasă o tavă simplă și vreți să ii dați puțină veselie, folosiți câteva flori și frunze uscate și presate, puțin adeziv, un pahar din plastic, un amestecător și rășină epoxidică. De aici, în câțiva pași simpli, urmărind tutorialul veți obține o tavă noua, cu aspect primăvăratic.

 

Acestea au fost recomandările inspiraționale ale săptămânii 23 februarie-3 martie. Dacă puneți in practică propunerile noastre, aveți grijă să nu uitați să ne povestiți și nouă cum fost experiența :).

Save

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share