Atelierul recomandă (3-10 martie)

Distribuie articolul:
Share

De citit: Pe spatele şerveţelului – Dan Roam

“Pe spatele şerveţelului” este deosebită atât ca nume și design – are forma şi coperţile ca ale unui şerveţel –, cât şi ca abordare şi conţinut. Chiar dacă este mai mult o carte de afaceri, eu sugerez oricărei persoane care va lucra în domeniul vizual sau care vrea să găsească o rezolvare alternativă a problemelor de zi cu zi să o citească şi apoi să aplice cele învăţate. Dan Roam demonstrează că toţi oamenii au darul gândirii vizuale, chiar şi cei care se jură că nu se pricep deloc la desen.

De văzut: A journey through the mind of an artist

Dustin Yullin creează opere de artă fascinante, ce redau poveşti complexe, inspirate din poveşti. Cum şi-a dezvoltat stilul? În acest discurs captivant, el împărtăşeşte traiectoria unui artist – începând cu vârsta de 8 ani – şi modul lui bizar de a gândi şi de a percepe. Urmăreşte calea ce îl conduce către ultima lui creaţie (sau ultimele două).

De cumpărat: Creații Lana Dumitru

În era imprimeurilor digitale abstracte, Lana Dumitru a găsit rețeta succesului, combinând croieli conceptuale cu motive preluate din portul popular. Creațiile Lanei Dumitru, cunoscută sub numele de Lana Bălana, se adresează tinerilor cool din mediul urban, așa că pe jachete sport sau pe veste din fâș au apărut imprimeuri extrem de colorate inspirate de portul popular. Unele piese sunt printate cu motive tradiționale românești, împrumutate parcă de pe ștergarele din casa bunicii, cu cocoși sau chiar cu imagini inspirate din Cimitirul Vesel de la Săpânța.

De făcut:  Cadou handmade de 8 martie

Suntem în perioada cadourilor de Mărțișor și de 8 martie și de multe ori nu știm ce să cumpărăm pentru persoanele dragi nouă. De ce să nu încercăm să facem noi cadoul anul acesta? Pe  blogul Tutoriale Handmade * Arts & Crafts  găsiți câteva idei pentru confecționarea de mărțișoare și mici cadouri rapid de realizat și personalizabile.

De vizitat: Amsterdam, Olanda
Odată cu venirea primăverii, Amsterdamul devine un veritabil oraș al florilor. Asigură-te că vizitezi Keukenhof, cea mai mare grădină de flori din lume, care se deschide pe 20 martie. Tot în martie începe sezonul festivalurilor și se deschid cele mai mari piețe din oraș.

De tit: Mucenici (Sfințișori)

Se apropie sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici și la noi în Buzău se fac mucenicii muntenești dintr-un aluat în forma cifrei 8, care se fierbe într-o zeamă dulce în care se pune miere, zahăr, nucă măcinată, scorțișoară și diferite esențe.  Însă eu ador mucenicii moldovenești, făcuți dintr-un aluat asemănător cozonacului, copți în cuptor și unși apoi cu miere și presărați cu nucă măcinată.

De reciclat: Pulovere vechi

E vremea să lăsăm puloverele groase de iarnă și să ne pregătim garderoba pentru primăvară! Când ne apucăm de schimbul de haine, ne dăm seama că încă mai avem pulovere mai vechi, pe care le purtăm prin casă, dar nu sunt într-o condiție așa bună. Totuși  e păcat să le aruncăm, pentru că le putem transforma în accesorii noi și decorațiuni pentru casă.  Dintr-un pulover mai vechi faci cu ușurință o față de pernă pe care o poți mai apoi decora cu diferite flori croșetate sau făcute din fetru. Ai nevoie de: pulover, foarfece, ac, ață, fetru. Taie puloverul în forma pe care dorești să o aibă perna. Coase pe dos, apoi întoarce pe față și îmbracă perna. Prinde de ea florile.

 

 

Save

Save

Comentarii

Cristina a absolvit facultatea de Economie de la Universitatea Brașov și apoi a realizat un master în resurse umane in Italia. Din 2013, locuiește la Milano, unde lucrează ca Manager de Resurse Umane. De asemenea, a fondat GRASP Milano, o asociație românească dedicată profesioniștilor români din Milano și Roma. Cristina colaborează cu Revista Atelierul ca redactor din 2016, iar prin articolele sale își propune să promoveze artiștii români din diaspora.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share