Romexpo, Dizainăr şi Revista Atelierul co-organizează Conferința Ambient Expo: Interior, Exterior, Tendințe de pe 24 martie 2017, în Pavilion C1 Romexpo, în standul Dizainar între orele 11.00- 13.00.
Directoarea noastră culturală Mihaela Ion este moderatoarea acestei conferinţe, iar despre proiectele noastre va discuta Anca Spiridon.
Pentru a primi invitaţie, vă rugăm să transmiteţi un email la [email protected], cu numele şi adresele de e-mail ale celor care doresc să fie prezenţi.
Programul conferinţei este între orele 11:00 – 13:00
Deschiderea conferinței:
Dr. Mihaela Ion – moderator – istoric de artă, co-fondator Asociația Atelierul de Creație
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul industriei creative şi artistice româneşti. Cu un doctorat în istorie şi un background educaţional în istoria artei în cadrul Universiţătii din Bucureşti şi CESI, Mihaela Ion a înfiinţat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole pe www.revista-atelierul.ro), “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs” (expoziţie pop-up desfăşurată la nivel naţional în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara) realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România.
A fost bursieră a grantului în management cultural “Gabriela Tudor”, în Londra.
Redactează în mod constant articole interdisciplinare pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente având peste 60 de materiale publicate în calitate de autor sau co-autor. De asemenea, a activat în diferite galerii de artă din Bucureşti.
Carmen Blasutti – Manager Proiect AMBIENT EXPO, Romexpo
Carmen Blasutti, specialist de marketing la origine, coordonează echipa AMBIENT EXPO și de 7 ani organizează cu succes evenimente la nivel internațional.
De-a lungul timpului, Carmen a organizat atât participări de grup la târguri externe a companiilor românești (Paris – Maison & Objet și Fashion Week, Koln – IMM Cologne, Hannovra – Târgul Tehnic) cât și forumuri, congrese, conferințe, prezentări și workshopuri cu teme din domenii precum beauty, mobilă și design interior, industria alimentară, protecția mediului, horticultură și grădinărit, stomatologie și tehnică dentară, tehnologii și echipamente industriale în cadrul târgurilor și expozițiilor ROMEXPO.
Invitați:
Dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator platforma Dizainăr.ro –„Designul produs în serie și colaborarea designer-producător – I”
Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, Mihnea și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Integral Studies. În 2014 a primit titlul de doctor în design medical, la Universitatea Naţională de Arte, București, unde a predat ca profesor asociat lector între anii 2008 și 2016.
Activează cu entuziasm în domeniul designul ambiental și designului grafic dar pasiunea lui pe plan profesional rămâne designul de produs.
În 2012 a lansat Dizainăr, magazinul de design românesc pe care îl administrează din perspectiva „gospodarului creativ”, alături de echipa formată din 4 specialiști în comunicare și design. În cei peste 4 ani de activitate, echipa Dizainăr a creat și a consolidat un brand recunoscut pe piața românească de design și amenajări interioare și a promovat peste 150 de designeri români cu peste 600 de produse concepute și realizate în România.
În 2016 a curatoriat colecția de mobilă din lemn masiv Bucin Mob Design Collection, prezentată și lansată în ianuarie 2017 la IMM Cologne.
Ing. Mihnea Gheorghiu, partener Bucin Mob –„Designul produs în serie și colaborarea designer-producător – II”
Mihnea Gheorghiu este exemplul omului care a ales să își urmeze pasiunea în tot ceeace face. Astfel, el a urmat cursurile Facultății de Inginerie a Lemnului din Brașov. Având cunoștințele și dorința de a construi lucruri minunate, Mihnea a decis ca titlul de ”Inginer de Industria Lemnului” cu specializarea „Mobilă și produse finite din lemn” să îl ajute să transforme piese de lemn brut în mobilier de calitate, cu design aparte.
Imediat după terminatea facultății a plecat în Sighetu Marmației unde a lucrat ca maistru într-o fabrică cu tradiție foarte mare în producerea de mobilier, scări și uși la comandă, unde a învățat toate tainele lucrului cu lemnul. Astfel, pasiunea și dragostea pentru prelucrarea lemnului a atins cote și mai înalte față de perioada de studii.
S-a întors acasă la București unde a fructificat toată experiența practică și teoretică dobândită și a creat un atelier și un brand nou „Woodyo – Creative Wood Engineering” unde împreună cu tatăl său a început să facă proiecte de amenajări interioare folosind materiale moderne și idei actuale în prelucrarea lemnului. Prin intermediul proiectului Woodyo a ajuns să facă cunoștință cu Mihnea Ghilduș iar prin platforma Dizainăr a făcut apoi cunoștință cu mulți alți designeri și oameni ce au în comun aceeași pasiune și anume crearea de frumos și util.
Începând cu anul 2016, Mihnea Gheorghiu s-a alăturat companiei Bucin Mob – producătorul român de produse din lemn ce se află pe piață din anul 1993. Împreună au lansat o întreagă colecție de 22 de piese de mobilier de autor: Bucin Mob Design Collection – Solid Wood Furniture. Colecția a fost realizată într-un timp record în colaborare cu 4 echipe de designeri români de produs.
Anca Spiridon, colaborator Revista Atelierul, comunicator cultural – “Produsele de autor în designul interior”
Anca este de peste 6 ani organizator, coordonator și promotor de evenimente culturale, experimentând aproape toate aspectele din construcția unui eveniment: strategie, implementare, PR și social media, copywriting și producție.
Întâi trainer, apoi coordonator și project manager al Creative Arts, prima școală de creativitate care a susținut cursuri și ateliere de creație pe înțelesul tuturor, a gândit, structurat și promovat zeci de programe de curs, pentru toate vârstele, aptitudinile și interesele.
De un an responsabilă de cel mai relaxat și relaxant mini-festival din inima orașului, Grădina cu Artiști, Anca și echipa ei aduc la fiecare ediție creatori cu produse lucrate cu grijă, ateliere variate pentru cei mari și mici și toate ingredientele necesare unei zile de răsfăț la firul ierbii.
De-a lungul timpului, s-a mai ocupat şi de promovare și coordonare pentru Balkanik Festival, Outernational Days, Caravana Metropolis – Cinema in Aer Liber, KINOdiseea, Nomad Film Festival, Nomad Global Village, Tea & Coffee Festival și Asia Fest.
Mihai Culescu, peisagist, RPR Birou de studii contemporane – „Tendințe în peisagistică: public și privat“
Mihai Culescu a absolvit Secția Peisagistică a Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București în 2007, desfășurând unul dintre semestrele de studiu la ISIa Huy – Gembloux (Belgia). A cochetat cu Masterul de Antropologie în cadrul SNSPA – Facultatea de Științe Politice.
În 2008 a devenit membru al Asociației Peisagiștilor din Romania – AsoP și al Federației Internaționale a Arhitecților Peisagiști – Regiunea Europeană (IFLA Europe). În perioada 2005-2007 a activat în cadrul ATU – Asociația pentru Tranziția Urbană. Între 2007 și 2012 a fost preparator în cadrul Secției de Peisagistică a Facultății de Horticultură a USAMVB.
Din 2010 își desfășoară activitatea profesională în cadrul RPR Birou de studii contemporane. În paralel a fost și este implicat în diferite proiecte de cercetare inițiate în mediul universitar sau în cadrul ONG-urilor de profil.
Scopul RPR este de a redefini și de a organiza dialogul dintre mediul construit și cel natural, de a integra arhitectura, urbanismul și peisajul în cadrul larg al spațiului public. RPR elaborează planuri, proiecte și strategii, studii teoretice și instalații de land-art, organizează colocvii, workshop-uri, seminarii, cursuri și conferințe, coordonează și participă la proiecte de cercetare fundamentală și aplicată în domeniul teritoriului și peisajului.
Arh. Cristiana Zgripcea, fondator www.zgripcea.ro – “Tendințele 2017 – 2018 in amenajările rezidențiale”
Arhitect cu drept de semnatură şi membru în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România, a studiat arhitectura în cadrul Universităţii de Arhitectură si Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti între anii 2005 şi 2011.
Este un arhitect orientat către detalierea proiectului tehnic, cu experienţă de peste zece ani acumulată în toate fazele de proiectare: coordonarea tuturor specialităţilor cu documentaţia de arhitectură, elaborarea de soluţii tehnice în consultanţa cu specialişti pe domeniu, menţinerea contactului cu furnizorii şi selectarea materialelor optime.
În domeniul designului de interior, de produs şi cel al amenajarilor peisagistice explorează frumosul alături de beneficiarii săi, găsind cele mai estetice şi corecte soluţii în scopul unui rezultat primitor, funcţional şi durabil, concretizându-şi ideile în mai mult de 100 de proiecte ce adăpostesc funcţiuni diferite: rezidenţial, hotelier, comerţ, industrial, etc. În acelaşi timp consideră ca atingerea, atitudinea şi conceptul feminine în cadrul designului de interior aduc un plus de sensibilitate şi rafinament, transformând din casă …acasă.
Liliana Stoica, fondator & artist Deco-Box – „Lemnul ca mod de exprimare tridimenisonală”
Deco-Box este primul atelier care creează obiecte de artă de tip mozaic tridimensional, făcute din lemn colorat în cele mai vii nuanțe.
Liliana Stoica, fondator și artist, este cea care a dat viață acestui tip de artă în România și care încet dar sigur ajunge în casele oamenilor care au nevoie de mai multă culoare în preajma lor.
Alexandra Zaiț, Delta Studio – „Tendințe în design interior la târgurile internaționale de profil – Cersaie 2016, Cevisama 2017, ISH Frankfurt 2017”
În echipa Delta Studio din 2015, Alexandra Zaiț se ocupă de comunicare online și offline. Absolventă de Istoria Artei, pasionată de cuvinte și design interior, scrie pentru reviste home&deco, site, blog, conturi social media și nu numai. Proiectul de suflet este albumul Lifestyle Design Interior, cu cele mai reușite amenajări de interior realizate de arhitecți și designeri români în 2016. Albumul este tipărit în 10.000 exemplare și disponibil în rețelele de difuzare a presei.
Cu o experiență de 20 de ani pe piața din România, Delta Studio oferă soluții complete pentru amenajări de interior în acord cu ultimele tendințe în design interior lansate la târgurile de profil. Echipa Delta Studio este prezentă la cele mai importante târguri internaționale (Cersaie, Cevisama, ISH, Salone del Mobile etc) pentru a descoperi noile colecții lansate și a le pune la dispoziția clienților. Una dintre misiunile importante ale companiei este susținerea și promovarea designului românesc.
Q & A
NO COMMENT