READING

Gabrijela Turturea: experimente contemporane

Gabrijela Turturea: experimente contemporane

Distribuie articolul:
Share

Pe Gabrijela Turturea am cunoscut-o la Scoala Atelierul pentru antreprenori creativi, şi am rămas plăcut impresionante de lucrările ei de artă. De abia aşteptăm să vedem noile ei proiecte contemporane.

Sunt un artist plastic din generația ”1999”, având specializarea în domeniul Artelor textile cu titlul: ” Experimente și transpuneri în Artele decorative”. Materialul preferat de mine este hârtia, iar formele în care o folosesc sunt multiple, pornind de la topirea și țeserea cu hârtie igienică, trecând prin hârtia reciclabilă de carton, ajungând chiar și la hârtia japoneză.

Pentru urzeala de țesut folosesc în general sfoara subțire de cânepă, și în situații speciale sisteme de rezistență maximă precum odgonul de vapor.

Tehnica pe care o prefer este ”haute lisse”, procedeu de la care am pornit pe baza unor multiple experimente o serie întreagă de tehnici proprii.

Rezultatul tuturor acestor lucruri s-a concretizat până în prezent, în lucrări de forme și mărimi diferite : miniaturi textile, tapiserii, vaze, măști, costume de teatru și accesorii, ajungând în cazul extrem la producerea unei tapiserii de o tonă și jumătate.

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share