1 Iunie – La mulți ani copiilor! Fiți veseli, jucăuși, nerăbdători. Curioși și creativi. Doriți-vă să vă faceți ce vreți voi când veți fi mari. Împărțiți și adunați zâmbete și cântece. Copilăria e colorată și e cea mai adevărată vârstă a vieții. Pentru copii vor fi recomandările Atelierul din această săptămână.
De insistat: Trage pe părinți de mânecă. Hai afară, hai la joacă! Petreceți cu ei momente colorate, rugându-i să vă povestească din copilăria lor, răsfoiți albumele cu poze, jucați un joc pe care ei îl jucau când erau copii ca voi. Inventați un joc nou, cântați în parc, mâncați înghețată.
De citit: Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, de Adina Rosetti, carte apărută la Editura Curtea Veche – E o carte delicată și amuzantă despre timp. Veți face cunoștință cu Domnul Azi și bătrâna Doamnă Ieri, veți întâlni pe vrăjitoarea Niciodată și îl veți afla pe spiridușul Vreodată. Sunt personaje speciale care alături de Domnișoara Poimâine vă vor explica ce înseamnă ieri și ce e azi, ce face timpul și cum merge el.
De văzut: Vizionați cu frații, cu bunicii, cu părinții, cu prietenii din bloc filme în care sunteți protagoniști: prima serbare la grădiniță, primul mers de-a bușilea, filmul de sfârșit de an realizat de tata sau pe cel de la o zi de naștere. Și treceți pe lista de re-vizionat filmul Inside Out al celor de la Disney. Trebuie să îl vedeți încă o dată. Deoarece vă explică pe înțelesul vostru ce se întâmplă în mintea și în sufletul nostru și vă învață cum să reacționați când sunteți foarte fericiți ori prea supărați.
Surse imagini – 3. Disney și 4. Editura Curtea Veche
De confecționat: Știați că există o companii care vă transformă desenele în obiecte de îmbrăcăminte? Le trimiteți desenul și ei vi-l imprimă pe o rochie (pentru fetițe) ori pe un tricou (pentru băieți). Oare ce să desenați? Poate un logo pentru voi, poate ceva fantastic. O lume nemaivăzută sau chiar pe ham ham al vostru.
De vizitat: Muzeul Antipa – Pentru 1 iunie muzeul a pregătit un program special pentru copii și veți putea afla lucruri minunate despre fauna din România și fauna mondială, despre lumea insectelor și despre corpul uman. Curioși?
De gătit: 8 gustări creative – Aruncați o privire prin frigider și prin camară. Sigur veți găsi legume și fructe ori alte alimente cu care puteți realiza niște feluri principale gustoase. Gustați legumele pe care de obicei nu le mâncați pentru că sunt prea roșii, prea verzi sau prea … legume, încercați combinații noi: brânză cu stafide, ardei cu humus, castraveți cu alune.
De reciclat: Rugați-o pe mama sa vă dea o cutie de carton pentru ouă (atenție, fără ouă!). Știți ce poate fi? Poate fi orice vreți voi: mașină, suport de jucării, aeronavă, biblioteca păpușilor. Cu acuarele, creioane colorate, lipici și foarfece transformați cutia într-o jucărie extraordinară.
Surse imagini: 5. www.parents.com și 6. Revista Atelierul
Cu mult drag și dor de copilărie,
Ema
Fără comentarii