Săptămâna aceasta vă întâmpinăm cu recomandările chic ale Sânzianei Baltac de la The Fresh, CABAL, COLOR. Vă invităm să vă lăsați inspirați!
De citit: Cu o mare pasiune pentru evenimentele-experiență, recomand STAGE DESIGN de Ralph Larmann, o carte-abum care ne poartă în universul celor mai impresionante construcții pentru scene de teatru, festival, concert. Se găsește pe Amazon și constituie o reală sursă de inspirație pentru modul în care ar trebui să arate o scenă de eveniment respectabil.
Sursa fotografie: Ralph Larmann
De văzut: Un documentar care mi-a rămas în inimă și minte după vizionarea din cadrul One World Romania 2015 este Ai Weiwei: Never Sorry. Filmul urmărește parcursul artistului de geniu Ai Weiwei în activismul politic subtil pe care l-a abordat în creația sa. Cel mai faimos artist chinez la nivel interațional, Ai conduce o mișcare artistică indubitabilă pentru a lupta cu sistemul, dovedind un curaj fascinant, potențat de talentul său incomensurabil.
De cumpărat: Ador piesele de bijuterie HUMAN APJ, brandul local de bijuterie conceptuală creat de Adelina Petcan și ultima colecție, UNDEGONE, lansată printr-un proiect foto-video tridimensional, realizat de 3 artiști: Horațiu Șovăială, Mihai Baltac și Raya Al Souliman – portet foto, still life și video VCR. Cercei de nas sau de codițe, inele de băieți, earcuff și multe alte piese, toate cu micuțul omuleț, se lasă descoperite pe pagina de Facebook HUMAN APJ.
Sursa fotografie: @human.apj – cont Instagram HUMAN
Din afară, mi-a atras atenția Eugenia Loli, deja faimoasă pentru colajele ei supra-realiste. Create cu fler și umor, colajele ridică nivelul bunului gust în orice spațiu in care sunt expuse, așa că mă gândesc serios să-mi comand și eu unul.
Sursa fotografie: Eugenia.loli – cont Instagram Eugenia Loli
De făcut: În ultima perioadă, am făcut o mini-obsesie pentru colaje, așa că o idee de DIY foarte satisfăcătoare este relizarea de colaje pe hârtie cu poze, cut-out-uri din reviste, ziare, vederi poștale, timbre, abțibilde, etichete, hârtie de impachetat. Acum 2 ani, de Crăciun, am făcut câte unul pentru fiecare prietenă de-a mea, încercând să surprind personalitatea fiecăreia. Ese un exercițiu de imaginație foarte bun, mai ales că impinge simțul estetic al fiecăruia dincolo de colajele făcute de o simplă aplicație de mobil.
De vizitat: Amural 3 Festival Vizual este un eveniment pe care abia îl aștept. Organizat la Brașov, in spații cu look medieval și feel contemporan (După ziduri, Turnul Negru sau Poarta Ecaterinei), Amural este singurul festival de video-proiecții din România. O experiență vizuală și muzicală deosebită, festivalul este și o ocazie minunată de plănuit o evadare la munte din jungla bucureșteană.
Sursa fotografie: Pagina de Facebook Amural https://www.facebook.com/
De gătit (bucătărit): Pentru că deja s-a copt o mulțime de zmeură la buni în grădină, am de gând să fac o nebunie și să încerc biscuiții cu zmeură și quinoa, recomandați de prințesa culinară Edith pe blogul său fantastic. Super fresh, dietetici, dar absolut delicioși, biscuiții sunt ideali pentru o gustare estivală. Mai mult, zmeura e preferata mea oricum, fiind imposibil de egalat din punct de vedere aromă, culoare și gust!
Sursa fotografie: Edith Francu http://www.edithskitchen.ro
De reciclat: Becurile sunt de obicei absolut inutile după ce se sparg și destul de greu de reciclat, însă, cu un pic de imaginație, pot deveni obiecte de design interior sau exterior de mare efect. Umplute cu nisip colorat, vopsite cu sclipici sau prinse pe șirag și umplute cu floricele multicolore, becurile pot fi văzute de acum încolo ca niște minuscule piese de decor.
Fără comentarii