READING

5 designeri de mobilă care fac cunoștință lemnului...

5 designeri de mobilă care fac cunoștință lemnului cu noi materiale

Distribuie articolul:
Share

Într-o eră în care neobișnuitul nu mai e ceva … neobișnuit, am regăsit 5 designeri de mobilă care combină lemnul cu diverse materiale, aducând obiectului pe lângă scopul funcțional și acela artistic. Legătura dintre lemn și materialele folosite este realizată în așa fel încât cele două tipuri devin complementare.

Iată 5 mese de sufragerie care ar putea fi considerate lucrări de artă.

Hilla Shamia, designer și artist din Israel,  creează piese de mobilier prin completarea unor bușteni tăiați pe lungime cu aluminiu. Artista folosește o tehnică modernă de topire a aluminiului, apoi alipirea acestuia cu lemnul, prin  umplerea fiecărui gol și forme neregulate și creând o legătură rezistentă între acestea. Întâlnirea dintre lemn și aluminiul topit naște un al treilea material, și anume, cărbunele. Cărbunele, spune Hilla Shamia, narează povestea de iubire dintre lemn și aluminiu, emfazând întâlnirea lor inițială, subliniind sensul continuității și  menținând-o chiar și atunci când aceste materiale devin solide, asemenea dinamicii unui cuplu vârstnic.

Sursa

Emily Wettstein, instructor de arhitectură peisajeră la Harvard, se folosește de elemente naturale vegetale pentru a reconecta această masă cu originile ei. Lemnul reîntâlnește mediul în care s-a format și subliniază importanța întoarcerii la valorile naturale esențiale.

Sursa

Greg Klassen, inspirat de lumea de dincolo de ușă, creează piese incredibile de mobilier și nu numai, prin  îmbinarea unor felii de bușteni cu sticlă, dând impresia unei mese prin care curge apa unui pârâu. Artistul prețuiește formele naturale de aceea lemnul folosit este prelucrat cât mai puțin cu putință.

Sursa

The Earth Table (masa pământului) este o masă concepută de Renzo Piano și este făcută dintr-o combinație de lemn  provenit din copacii preistorici din insula nordică a  Noii Zeelande și rășină. Acești copaci de numesc Kauri și sunt printre cei mai vechi copaci din lume, având 50.000 de ani.

Sursa

Leigh Cameron schimbă percepția cimentului  și deschide un nou dialog în jurul acestuia. Cimentul nu este un material numai cu scop funcțional ci și estetic.  Maleabilitatea lui și diversitatea îi conferă o poziție complementară alături de lemn, cele două texturi, una modernă și una brută îmbinându-se perfect.

Sursa

Comentarii

RELATED POST

  1. Gilbert

    17 iulie

    Superb modelul cu elemente naturale vegetale, imi place foarte mult ideea de a aduce in acasa cat mai multe elemente naturale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share