A doua parte (orele 14.00- 16.00) a Conferinţei de Design (15 septembrie 2017) din cadrul BIFE SIM 2017 va fi moderată de Mihnea Ghilduş va avea următorul program:
Secţiunea: Promovare
14.00 – 14.20 – Laura Călin
- Laura Călin fondator V for Vintage, târg de design contemporan şi cultură vintage, cofondator Design FEED. “Participarea la târguri şi conferinţe, o componentă importantă în dezvoltarea ca designer”
14.20 – 14.40 – Dr. Mihnea Ghilduș
Dr. Mihnea Ghilduș designer de produs, fondator platforma Dizainăr, Director Creativ DZNR Studio. Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, Mihnea și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și Design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Integral Studies. În 2014 a primit titlul de doctor în design medical, la Universitatea Naţională de Arte, București, unde a predat ca prof. asociat lector între anii 2008-2016. Activează cu entuziasm în domeniul designul ambiental și designului grafic dar pasiunea lui pe plan profesional rămâne designul de produs. “5 ani de design nou românesc”
Secţiunea: Producție și desfacere
14.40 – 15.00 – Lucian Haritonov
- Lucian Haritonov, fondatorul Metal Creativ este un antreprenor român cu o vastă experienţă în industria metalurgică. “Povestea tablei de cusut”
15.00 – 15.20 – Rodica Gâlea
- Rodica Gâlea specialist Blum DYNAMIC SPACE. Desfăşurarea simplă a activităţilor, spaţiu suficient pentru depozitare şi confort de mişcare ridicat. Sau altfel spus: workflow, space şi motion. Ideile Blum pentru bucătării practice sunt reunite în conceptul denumit DYNAMIC SPACE, dezvoltat în urmă cu 15 ani în Austria şi care a fost implementat în România de Rodica Gâlea. “Ce înseamnă o bucătărie practică?”
15.20 – 15.40 – Arh. Matius Ichim
- Arh. Matius Ichim lector, Academia de retail. Echipa MATIUS Studio s-a remarcat pe piața din România drept prima specializată exclusiv în design-ul de retail. Anul 2017 aduce pentru MATIUS Studio un nou proiect in-house, total diferit față de domeniul în care s-a consacrat – “CHILLYA, chilii pentru sfinți urbani”. Inspirat de dorința arzătoare de evadare din aglomerația urbană, studioul de arhitectură lansează un nou concept de locuință temporară/sezonieră, destinat iubitorilor de natură, cât și celor care alocă timpul liber activităților creative, celor care doresc să finalizeze proiecte inspirate, departe de jungla urbană, ori de câte ori li se oferă ocazia.
15.40 – 16.00 – Mihai Gurei
- Mihai Gurei promovează designul contemporan în România de mai bine de 15 ani prin intermediul showroom-ului Intro, dar și a celor câteva zeci de articole și interviuri publicate în presa de specialitate. De formație jurnalist, Mihai și-a început cariera ca producător (ProFM) și DJ (TheWebClub, Amsterdam Cafe, Ota, Atelierul Mecanic). Preocuparea pentru design în diversele sale forme se reflectă și în demersul său curatorial în zona de retail conceptual, mai precis hipshops.com , un site cu bătaie internațională ce reunește cele mai bune magazine din întreaga lume. Mihai Gurei este de asemenea curatorul secțiunii de design de obiect la Romanian Design Week cât și membru al juriului Zain Accelerator.
16.00 – 16.15 – arh. Alexandru C. Bălan,
- Arh. Alexandru C. Bălan fondator al One Design – birou de arhitectură si design. Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbansim ”Ion Mincu” București, a fondat în 2003 One Design din dorința de a oferi servicii de design într-o piață încă neconturată în acea perioadă. Evoluția firească a business-ului a fost către proiectarea de arhitectură pentru construcții noi și intervenții asupra clădirilor existente, ajungând în final prin a integra in-house majoritatea specialităților (proiectare de rezistență, instalații, etc.) pentru a putea oferi un serviciu integrat și implicit proiecte cât mai cuprinzătoare și detaliate. De asemenea, este membru fondator al mai multor start-up-uri în domeniul arhitecturii și în domenii conexe.
- Principale temele abordate vor fi cele legate de vânzarea serviciilor de design în România – istoric, evoluție și situație actuală, identificarea clienților și procesul de ofertare dedicată pentru fiecare proiect în parte, modalități de vânzare, răspunsuri la reacțiile pieței, viziune viitoare asupra evoluției sistemului de vânzări în design și așteptările clienților.
–– – – – – – – – – – – – –
Conferinţa de Design din data de 15 septembrie 2017, se va desfăşura la Centrul de Presă Romexpo, în intervalul orar 11.00- 16.00 şi va avea ca tematica promovarea şi vânzările în design. Colega noastră şi co-fondatoarea Revistei Atelierul, Mihaela Ion va realiza deschiderea conferinţei şi va fi moderatoare a primei părţi a conferinţei.
Conferinţa îşi propune să construiască activ comunitatea creativilor din România, încurajând debutul artistic, designul de produs văzut ca artă contemporană, promovarea patrimoniului cultural arhitectural ca sursă de inspiraţie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturală şi accesul facil la cultură.
Co-organizatori ai conferinţei: Romexpo, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Revista Atelierul, Dizainăr.
FB event: https://www.facebook.com/events/2023895294506256/
Programul complet al conferinţei poate fi găsit aici: http://www.bife-sim.ro/conferinta-design/
Participarea la Conferinţa de Design este gratuită, pentru invitaţii transmiteţi un mail la [email protected]
NO COMMENT