READING

CNDB lansează „Școala performativă pentru copii”...

CNDB lansează „Școala performativă pentru copii”

Distribuie articolul:
Share

Centrul Național al Dansului București (CNDB) continuă în acest an seria de cursuri și programe speciale pentru copii pe care le organizează deja din 2014 cu cel mai amplu proiect de până acum: „Școala performativă pentru copii”.

Prima ediție a „Școlii performative pentru copii” se desfășoară între 19 martie și 15 iunie 2018, iar prin intermediul ei CNDB își propune crearea unui program integrat de dans contemporan, practici corporale și educație artistică, o oportunitate unică în domeniul creativ din România care nu se regăsește în acest moment în oferta educațională a școlilor de profil și a instituțiilor publice sau private.

Astfel, „Școala performativă pentru copii” va fi un proiect de lungă durată, care va consta în cursuri săptămânale și activități opționale de educație artistică. Ele vor fi susținute de coregrafi, artiști vizuali și pedagogi cu o bogată experiență în zona dansului, a artei contemporane și a sferei artelor marțiale precum Aikido.

„Asumarea unui program de educație artistică pentru copii presupune un ritual al dirijării atenției către corp, cu o frecvență regulată. Programul structurat pe mai multe componente nu are intenția de a scoate specialiști la una dintre discipline, ci de a dezvolta abilitatea de a vehicula mai multe tipuri de informații și antrenament corporal artistic, care se relaționează cu alte domenii artistice și expresii culturale actuale. În plus, cultivarea abilităților corporale servește unui tip de performanță ce are vocația comunicării de idei”, spune Vava Ștefănescu, manager CNDB și unul dintre profesorii „Școlii performative pentru copii”.

În ultima lună, copiii vor pregăti, sub îndrumarea unui coregraf, o creație colectivă, care va integra elementele de mișcare cu care s-au familiarizat de-a lungul programului. Programul li se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani și va avea un număr de 10-12 participanți.

Cursuri săptămânale, care vor avea loc lunea și joia, începând cu ora 17.30:

– Dans contemporan cu Catrinel Catană (10 ședințe x 50 min)

– Creative Mo(ve)ments cu Vava Ștefănescu (4 ateliere x 1h30)

– Contact Improvisation cu Virginia Negru  (4 ședințe x 50 min)

– Introducere în tehnica Feldenkrais cu Valentina DePiante (4 ședințe x 50 min)

– Ateliere de arte vizuale cu Asociația MATKA (Mihaela Cîrjan, Alina Ghiță, Valentina Iancu, Lea Rasovszky și Daniela Vîrlan) (3 ateliere x 1h30)

– Aikido cu Roxana Grămadă (4 ședințe x 50 min)

Program de activități de educație artistică opționale în weekend:

– Prezentări cu proiecții video de spectacole de dans contemporan adaptate vârstei

–  Vizionări de spectacole de teatru sau dans și vizite la muzee sau expoziții potrivite pentru vârsta copiilor

– Sesiuni speciale de dialog sau activități cu artiști invitați; ateliere de muzică și ritm, yoga, teatru-improvizație etc

Jumătatea lunii iunie:
– Spectacol de final, la care vor fi invitate familiile participanților și publicul larg.

Cursurile se vor desfășura la Sala „Stere Popescu” din Bulevardul Mărășești 80-82. Taxa de participare pentru prima ediție a „Școlii performative pentru copii” va fi 1350 de lei și va putea fi achitată în trei rate lunare de câte 450 de lei – aproximativ 30 de lei pentru o ședință/oră de repetiție pentru spectacolul final și 50 de lei pentru un atelier. Taxa include toate activitățile opționale menționate mai sus.

Cursanții CNDB de până acum și cei care se înscriu până la 1 martie 2018 vor beneficia de o reducere de 10% din taxa totală.

Înscrieri și informații suplimentare la [email protected] și la numărul de telefon 0729 902 506 (Ana Papadima, consultant artistic).

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Bucharest City App, Graphic Front, Umblat.ro, TANĂNANA, SUB25

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share