READING

Finalul de septembrie este dedicat artei la Fundaț...

Finalul de septembrie este dedicat artei la Fundația Calea Victoriei

Distribuie articolul:
Share

Luna asta aurie ne-a inspirat să ne concentrăm la Fundația Calea Victoriei asupra formelor și culorilor, atât pe tărâm teoretic, cât și practic, folosind pensula și paleta :). Am pregătit pentru tine la final de septrembrie trei cursuri prin care să te apropii de artă și culoare:

  • Atelier de PICTURĂ ŞI CREATIVITATE, din 20 Septembrie – Acest curs practic de pictură îți va oferi cunoștințele de bază despre mânuirea pensulei și nu doar atât… Ai ocazia să îți exersezi creativitatea și spiritul ludic într-un mediu artistic plin de culoare deoarece vei învăța patru tehnici diferite de a picta, fiecare fiind realizată pe un alt suport și inspirându-se dintr-un alt curent artistic major. Odată însușite, toate aceste cunoștințe și idei vor fi la îndemâna ta să le combini pentru a realiza lucrări formidabile.
  • Introducere în ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renaştere, Modernitate, din 20 Septembrie – Pornim în pas de promenadă de-a lungul a două milenii de artă europeană: de la clasicii Antichității, la maeștrii Renașterii, prin pudratul Baroc, efervescentul Rococo și până la avatarurile Modernității. Veți afla care au fost cele mai importante curente artistice care au traversat întregul continent și ce lucrări de seamă au lăsat în urmă acestea.
  • ROMANTISMUL EUROPEAN. Artă, modă şi societate, din 25 Septembrie – Aflăm ce a însemnat Romantismul și cum s-a manifestat el, de la pânzele imaginate de Delacroix, până la literatură. Urmărim cum a schimbat acest curent viața cotidiană și gusturile societății, dar și  felul în care el a pus bazele epocii moderne.

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro

Evenimentele au loc la sediul Fundației Calea Victoriei: Str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share