Degustări din șură

Distribuie articolul:
Share

De Miercurea Minților Creative 2018, Acuarela aduce pentru prima oară la București, arome și merinde transilvănene autentice de la Kredenz și Viscri 32 – White Barn and Blue House. Deschidem (larg) porțile la 12:00 și degustăm tihnit întreaga zi până spre orele 23:00. Echipele Kredenz și Viscri 32 vor fi prezente pentru a povesti pe îndelete despre fiecare ingredient.

Evenimentul va cuprinde o degustare și un pop-up shop de brânzeturi, cărnuri, zacuscă și dulcețuri curatoriate de Kredenz și asezonate de echipa din Șura Alba de la Viscri 32. Bunătățile sunt culese din satele Saschiz, Cund, Bazna, Viscri, Rotbav și cuprind o selecție reprezentativă pentru mai multe ferme de familie, fundații și producători mici, imposibil sau greu de găsit în București. Brânzeturile, cărnurile, zacusca, siropurile și dulcețurile vor fi grupate tematic în cinci tipuri de platouri de degustare care poartă oaspetele într-o călătorie pe dealuri, pe la stână, prin pivnița de maturare a lui Istvan și fostul grajd de bivoli transformat în bucătărie la Viscri 32. 

Despre noi
Kredenz își propune să redescopere patrimoniul gastronomic al țării, să îl pună în valoare și să îl aducă în contemporan, căutând noi moduri de a produce și pregăti mâncarea pentru un trai sănătos, cu respect față de mediul înconjurător și comunitate

Șura Alba de la Viscri 32 – White Barn and Blue House este un spațiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara și Alexu, un avocat și un designer) relocați în Viscri de la oraș. Proiectul funcționează din multe puncte de vedere ca un business social, având doar angajați din sat, ingrediente de la fermieri și țărani din zonă și rețete transilvănene inspirate de bunica Marei.

Acuarela este o casă plină de lucrări de artă și obiecte vintage reciclate, o grădină de vară plină de umbrele colorate și un mic bistro boem pentru comunitatea de creativi.

Manufactura de Brânză folosește din 2016 laptele vacilor Bălțată Românească pentru a produce brânzeturi maturate artizanale. Familia Varga se ocupă de îngrijirea celor 20 de vaci și produce 9 sortimente de brânză maturată.

Ferma Căţean continuă o tradiție de peste 300 de ani și este cunoscută pentru efortul de promovare a produselor tradiționale românești. Întreaga familie este implicată în continuare în viața de zi cu zi a fermei.

Camara lui Mayr este un proiect local dezvoltat la Ferma Zootehnica Bazna de către familia Mayr. Aceasta este printre ultimii procesatori care lucrează cu porci Bazna și care produce loturi mici, îngrijite personal, de mezeluri rafinate.

„Degustări din șură” este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, țăranilor și micilor producători de merinde autentice și a mișcării farm to table din România. Proiectul este susținut de Asociația Cuimbold și degustat de RADIO GUERRILLA.

Miercurea Minților Creative la Acuarela, Polonă 40

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share