#StayHome Creativ cu Andreea Chiru

Distribuie articolul:
Share

Andreea Chiru, redactor la Magmob ne-a răspuns la întrebările noastre de la rubrica #StayHome Creativ. Andreea este mereu prezentă la evenimentele organizate de noi, unul dintre creativii care promovează constant industriile creative şi culturale, naţionale şi internaţionale.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Nu arată deloc ca un birou. Asta mă inspiră foarte mult, nu știu de ce – probabil impresia de libertate mă face mai creativă. Biroul meu e o piesă un pic retro și foarte discret, un soi de secretaire. Când nu lucrez la laptop, nu ai idee că e vorba de-un birou. Asta îmi place pentru că nu-mi dă senzația că lucrez de acasă, ci doar stau conectată.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Nu vreau să mă simt ca la birou. Nu am schimbat mai nimic. Poate simplu fapt că zilnic îmi curăț biroul și laptopul cu dezinfectant mă face să mă simt ca la birou în primele zile de pandemie. Dau mai des cu aspiratorul sub scaun.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Laptopul, cana de cafea și mă îmbrac zilnic ca și cum aș fi la birou, nu acasă. Felul în care arăt mă ajută cel mai mult să mă simt ca și cum lucrez tot de la birou, doar că din alt sediu.

4. Care este rutina ta acum? Cum arată înainte o zi de lucru pentru tine?

Nu mi-am schimbat deloc rutina, cred că am devenit chiar mai disciplinată, în sensul că nu mai întârzii deloc la „birou”: fix la ora 9 dimineața deschid laptopul și mă apuc de treabă. Ba uneori mai lucrez și peste ora de închidere, fac ore suplimentare, fără pretenții financiare. Vorbesc la telefon la fel de mult, ba chiar mai mult, cu colegii, dau mailuri etc.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie? Nu posed așa ceva aici la București.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Mă inspiră în sensul că parcă nu mai muncesc cu sufletul la gură, ci cu mai multă profunzime. Caut subiecte care să mă ajute și pe mine în perioada asta – mă inspiră ce simt că-mi lipsește din casă: mai multă ordine și organizare în ce privește depozitarea. Mă gândesc și la piese în care să investesc cât timp mai am bani – piese de mobilă că deh…

7. Site-ul unui creativ*pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

urban.ro  – e o platformă online de știri culturale, creată de Cristina Bazavan.

8. Ce site din industria creativă ai descoperit acum, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Spre rușinea mea, nu am apucat să descopăr nimic nou – muncesc foarte mult. Dar revin cu un răspuns în următoarele săptămâni.

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

https://www.metmuseum.org/

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Pentru motivație nu prea am nevoie de stimulente. Îmi place ceea ce fac și asta e suficient de motivant. Pentru creativitate și mai ales eficiență, de obicei ascult muzică clasică, Mozart, Beethoven, Chopin (știu, e banal!), uneori mai beau câte o cafea. Ceva nou: muzică instrumentală… medievală. Are un ritm care-mi pune ideile în mișcare. Spre exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=DEeAN471boQ

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Dancing Queen – Abba, Would I lie to you – Charles &Eddie, Pauvre Diable – Vaya con Dios

12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeste şi acum să te motiveze? Nikos Vertis

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

Mad Men, The Crown. De guilty pleasure ar fi… Umbre.

14. Ce videoclip muzica, tutorial şi/sau podcast creativ*ai descoperit sau redescoperit?

Deocamdată nu am apucat.

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

O, da! Două mii de ani  de Mihail Sebastian; Colecționarul de Natalia Semenova, Chipuri de lumină de la Mănăstirea Văratec de Zoe Dumitrescu-Bușulenga.

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

Poate fi mai rău de atât!

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share