#StayHome Creativ cu Bogdan Tudor

Distribuie articolul:
Share

Bogdan Tudor, fondatorul companiei Golden Party Romania şi al trupei pentru copii Funstasticii a dat curs invitaţiei noastre de a răspunde la #StayHome Creativ.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Biroul meu arată uneori ca după o mini tornadă, însă reușesc să îmi organizez sarcinile propuse. Am un birou din lemn deschis la culoare, îl înobilez mereu cu flori, dar și cu visuri importante, puse pe hârtie. Soarele îl scaldă într-o lumină plăcută și scaunul ergonomic mă ține „în priză” pentru toate obiectivele.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Am adus toate lucrurile necesare unui birou funcționale (de la ascuțitoare pentru creioane, imprimantă, organizatoare și riglă, până la agrafe de hârtie și un scaun confortabil). Nu mănânc niciodată pe birou și nu amestec lucrurile personale cu cele de pe birou.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Entuziasmul în primul rând și atitudinea de profesionalism. Chiar dacă petrec destul de multe ore muncind de acasă, niciodată nu lucrez în pijamale. Bineinteles am adus si cateva  papusi si costume care ma ajuta in munca de online . Deoarece una din zilele de birou era în studioul de la Radio Napoca acolo unde pregatim cele doua ediţii de weekend MiniClub by Golden Party, este aproape imposibil sa aduc atmosfera de studio acasa, însa cu ajutorul tehnologiei şi al aplicaţiilor online am reuşit să lucrăm în continuare content şi să dezvoltam ideile frumoase pe care aşteptăm cu nerăbdare să le punem în aplicare cand totul va reveni iaraşi la „normal”.

4. Care este rutina ta acum? Cum arăta înainte o zi de lucru pentru tine?

Încerc să îmi respect o rutină sănătoasă și productivă. Încep prin a-mi face patul în fiecare dimineață, a mă îmbrăca în haine potrivite și a-mi planifica ziua. În timp ce îmi savurez cafeaua, mă pun la current cu noutățile din media, studiez ce soluții au mai găsit firmele creative și îmi pun planurile pe foaie, încercând să fac tot ce pot realiza de acasă, cu ajutorul minunatului internet și laptop. Înainte însă aveam multe întâlniri față în față, vizitam spații noi care îmi aduceau inspirație pentru proiecte viitoare, făceam repetiții cu gașca, eram un consumator înrăit de artă (teatru, spectacole, concerte) din care îmi luam mereu doza de bucurie și inspirație. Acum, totul s-a mutat în online…

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?

Am două pisici a căror stare îmi place mie să cred, nu depinde de vreme, viruși sau ce se întâmplă în lume. Ele sunt la fel de fericite și încrezute ca și până acum.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Timpul petrecut în casă nu îl consider timp mort. Învăț să mă adaptez, în primul rând eu ca om simplu și apoi eu ca firmă și tot ce cuprinde aceasta. E un prilej pentru a-mi pune în ordine toate ideile, a șlefui toate spectacolele viitoare și a pregăti cu entuziasm surprise pentru toți oamenii care ne iubesc. Chiar dacă s-au închis școlile și cel mai probabil nu am avut un Paște „normal”, noi nu anulăm bucuria și procesul creativ. Lucrez acum cu echipa mea, prin intemediul aplicaţiei online Zoom, cu care am reuşit sa creăm şi un grup suport, cu ajutorul căruia să trecem mai uşor peste perioada aceasta. Tot acum dezvoltăm partea de emisiune online pe youtube , practic ceea ce se întampla pe radio Napoca în cadrul MiniClub by Golden Party, să se materializeze într-o emisiune tot pentru copii care să fie accesibilă de pe canalul nostru de youtube, însă să se regăsească şi pe siturile de socializare ( facebook, instagram) .

7. Site-ul unui creativ*pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

Cea mai creativă și cuprinzătoare platformă pentru conținut, consider că este Youtube. Acolo oricine are șansa să devină star peste noapte și mai ales, să spună ceva. Copiii încep să consume tot mai mult conținut video, își caută idolii pe Youtube și  filmează de la lucruri banale, la conținut educaţional sau divertisment de calitate. Bineînţeles că pentru noi, cei pe care îi urmărim sunt producătorii de entertainment din SUA, acolo producându-se majoritatea contenturilor care dau noul vibe în domeniul în care noi ne desfăşuram activitatea,  acela al divertismentului pentru copii .

8. Ce site din industria creativă ai descoperit recent, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Tik Tok e genial! Cred că devin dependent. E o platformă excelentă de expunere, care generează conținut creativ. Cred că acolo se dau tendințele, trendurile și startul distracției.

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

Zilele acestea chiar am făcut niște tururi viruale prin muzeele din Europa. Mă interesează în primul rând ce „mișcă” în comunitatea noastră, așa că urmăresc activitatea artiștilor locali.

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Când știi că ești motorul unei mașinării și că toate piesele se pun în mișcare datorită ție, trebuie să ai motivația la purtător. Recomand comunicarea deschisă cu echipa, motivarea reciprocă și munca pe obiective de termen scurt, mediu și lung. Acestea să vină desigur cu recompensele și aprecierile de rigoare. Mi-a fost confirmat încă odată gândul că suntem ființe sociale și avem nevoie de oameni pe lângă noi pentru a creste și e ne simți împliniți. Un tips învățat, a fost acela de a cere ajutorul atunci când simți că ai nevoie cu adevărat. Resursele nu ne sunt nelimitate, iar ajutorul poate să vină din surse neașteptate. Fii blând cu tine însuți, dar cere în fiecare zi mai mult de la tine!

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Toate melodiile care îmi vin acum în minte sunt de copii. Nu cunosc nimic mai vesel care să concureze cu niște cântecele pentru copii! Enumăr așa: Dacă vesel se trăiește, Boroboață, O lume minunată.


12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeşte şi acum să te motiveze?

Întăresc și aici ideea că prin cântecelele de copii, mă binedispun mereu.

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

Casa de Papel e cel mai recent serial început și trebuie să mă recunosc că mă ține curios multe ore.  Mai urmăresc Lucifer și Peaky Blinders, iar ca plăcere vinovată, o să menționez desigur serialul Game of Thrones.

14. Ce videoclip, muzică, tutorial şi/sau podcast creativ*ai descoperit sau redescoperit?

Am descoperit cel mai urmărit canal de Youtube și spre surprinderea mea, aparține unei adolecente care face slime. Și da, știu e ce slime-ul fiindcă sunt la current cu toate plăcerile vinovate ale copiilor și adolescenților.  Așadar, am petrecut minute în șir vizionând clipuri cu slime-uri colorate, care mai de care mai extravagante și intereante.

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

The Power of Now (Puterea Prezentului) a lui Eckhart Tolle. Este o carte ușor de parcurs, dar care te lasă cu niște idei importante de digerat.

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

Nu ești tu când ți-e foame, sau mai bine spus, Nu ești tu când ți-e teamă! Dacă depășești senzația de teamă, care de obicei se formează pentru ceva ce se poate întâmpla în viitor și nu pentru o acțiune care are loc ACUM, excluzi posibilitățile care te trag în jos.

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share