#StayHome Creativ cu Sorana Leru

Distribuie articolul:
Share

Sorana Leru, arhitect de interior la Miso Architects a răspuns la oracolul nostru contemporan de pandemie #StayHome Creativ.  Pentru Sorana, schimbarea a venit şi cu relocarea locuinţei ei din Bucureşti, în Braşov,

Sorana Leru, arhitect de interior la Miso Architects

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Pentru a descrie cum arata biroul meu acum, trebuie să povestesc puţin contextul personal care s-a conturat odată cu pandemia – mutarea din capitală. Planificam deja de ceva timp să mă relochez la Braşov şi să dezvolt odată cu asta, şi un nou sediu al firmei, în inima ţării. Rapiditatea cu care s-a schimbat cadrul şi toată rutina pe care o cunoşteam înainte din cauza pandemiei Covid, ne-a convins să facem pasul către munte şi să ne adaptăm din mers.

Astfel, momentan proiectul de sediu este pe hold până la revenirea lucrurilor la normal, iar biroul de acasă este unul provizoriu pe masa de dining a apartamentului de vacanţă al părinţilor mei, până când nouă locuinţă va fi finalizată. În schimb, mă bucur în fiecare zi de o privelişte superbă către Tampa, de păduricea din faţă şi de un ciripit foarte activ de păsărele.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Fiind o soluţie provizorie nu am schimbat nimic, dar am avur grijă să proiectez cu grijă două zone de birou în viitoarea locuinţă

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business? 

Am adus monitorul pe lângă laptop, deoarece lucrând cu foarte multe pagini deschise am nevoie de spaţiu de display, am cumpărat o imprimantă şi am adus câteva obiecte pe care le folosesc constant în activitate, cât să le am mereu la îndemână pe birou: pixuri colorate, o ruletă şi un calculator de buzunar. De asemenea, am solicitat paletare şi mostrare câtorva furnizori cu care lucram constant  şi am facut o cutie cu toate acestea.

4. Care este rutina ta acum? Cum arăta înainte o zi de lucru pentru tine?

Fiind foarte organizată din fire, am reuşit să îmi impun ca şi înainte un program destul de strict: mă trezesc destul de devreme, mănânc un bol de cereale consistent şi ies la alergare sau fac yoga/aerobic. Înainte mergeam la sala în acelaşi interval şi recunosc că abia aştept să revin, dar între timp am achiziţionat diverse echipamente sportive care îi ţin locul. La 9:30 încep activitatea, cu o ceaşcă mare de cafea în faţă şi un plan pentru întreaga zi, care de multe ori se întinde până spre seară. Avem câteva şantiere care au continuat actvitatea şi pe perioada pandemiei, astfel încât acestea sunt escapadele mele care rup rutina zilnică.

Închei seara cu un skype cu prieteni/familie, o plimbare, un pahar de vin sau un film, deşi în majoritatea zilelor trebuie să mai rezolv câte ceva pentru şantierul personal.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?

Din păcate încă nu avem un animăluţ, dar în următoarele luni am pe listă o pisică şi un căţel, având în vedere că ne vom muta la curte.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Meseria mea este prin definiţie una creativă, iar având în vedere că avem foarte mult de lucru, creativitatea este stimulată la cote maxime.

 

7. Site-ul unui creativ pe care îl urmăreşti constant şi vrei să îl recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

Urmăresc blog-uri şi site-uri de specialitate care sunt destul de active în această perioadă (de exemplu Design Therapy), precum şi diverse cursuri online focusate pe design interior (Masterclass Kelly Wearstler).

 

8. Ce site din industria creativă ai descoperit recent, şi ţi se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Nu cred că am un site creativ descoperit recent, în schimb am un canal TV pe care îl urmăresc mai nou, HGTV de la Digi, unde sunt exclusiv emisiuni despre amenajări interioare.

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

Sincer nu am avut timp să descopăr.

10. Tips and tricks de motivaţie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Cuvântul de bază pentru mine este organizarea şi ordinea, având o şcoală germană şi cadre militare în familie este lesne de înţeles şi de ce. O agendă organizată, o împărţire a timpului eficientă şi o atitudine responsabilă vizavi de trecerea acestuia sunt ingrediente care în general compun reţeta de succes a zilei. De asemenea, activitatea sportivă şi mişcarea ajuta atât la menţinerea siluetei, dar şi la sănătatea fizică şi mentală.

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Pharrell Williams – Happy

The Pointer Sisters – I’m So Excited

Gloria Gaynor – I Will Survive



12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeşte şi acum să te motiveze?

The Weekend

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

Serialul meu preferat – Altered Carbon, iar mai nou am văzut o producţie Netflix – The Witcher

14. Ce videoclip muzical, tutorial şi/sau podcast creativ ai descoperit sau redescoperit?

Urmăresc prezentările colaboratorilor noştri care ne ţin la curent cu ultimele apariţii şi tendinţe: Delta Studio, Tempini, Concept Hub.

15. Ce carte ai pe noptieră?  Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Culorile şi viaţa lor secretă – Kassia St Clair

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

Bunicul meu care în curând împlineşte 99 de ani, îşi zice în fiecare dimineaţa atunci când se trezeşte: “Nu te lasa băiete”.

Editor’s Note:  Şi după 15 mai vom continua această rubrică, dar vor fi schimbate un pic intrebările pentru a se adapta la noile schimbări.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share