READING

ASSAMBLAGE 10 ani. De la școală de bijuterie la in...

ASSAMBLAGE 10 ani. De la școală de bijuterie la institut de artă și design

Distribuie articolul:
Share

La 10 ani de la înființare, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană își schimbă sediul și devine Assamblage – Institutul de Artă și Design. Discursul și misiunea se extind într-o nouă direcție educațională multidisciplanară, adăugând cursuri și workshop-uri noi de ceramică, gravură, fotografie, desen, prototipare 3D, marketing cultural și multe altele. Un nou spațiu creativ de studiu, dialog și experiementare, găzduit într-o casă din Strada Dimitrie Racoviță nr. 18, Bucureşti.

Assamblage a fost fondată în Octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformă educațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație autohtonă de artiști și designeri contemporani. În cei 10 ani de activitate, școala a susținut peste 220 sesiuni de cursuri și workshop-uri tematice și înglobează peste 700 absolvenți. În perioada 16-18 septembrie 2020 vor avea loc trei evenimente dedicate în cadrul Romanian Design Week – o serie de trei conferinte si tururi ghidate gazduite de Assamblage si Carbon14, găzduite în noul sediu.

>>16 septembrie, 18.30 – 20.30

  • David Sandu și Andreia Gabriela Popescu – „Assamblage 10 ani. De la școală de bijuterie contemporană la institut de artă și design”
  • Liviu Puzdercă – „O abordare creativă a modelării și printării 3D pentru bijuteria contemporană”

 

>>17 septembrie, 18.30 – 20.30

  • Afrodita Blasius – „Marketing creativ – Rațiune și simțire”
  • Matei Șerban Sandu – „Gravură și principiile de bază ale imprimării”

 

>18 septembrie, 18.30 – 20.30

  • Răzvan Popa – „Ceramica în dialog cu bijuteria contemporană”
  • Ștefan Vartolomei – „Fotografia de bijuterie. Instrument esențial de promovare.”

Participarea este gratuită și se face exclusiv pe baza de rezervare prealabilă la 0767.958.572. Evenimentele se defășoară în condiții de siguranță și cu respectarea normelor de distanțare socială. Participanții sunt rugați să poarte mască de protecție pe perioada desfășurării evenimentului în spațiile comune din interior.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share