READING

Ep. 45 Aleg să port produse made in Ro: Alina Chiş...

Ep. 45 Aleg să port produse made in Ro: Alina Chiş (Rue Atelier)

Distribuie articolul:
Share

Reluăm rubrica “Aleg să port produse/achiziţionez produse made in Ro”, pentru a vă prezenta o pleiadă de creativi care apreciază produsele locale, promovând & susţinând activ industriile creative naţionale. Cele 44 de ediţiile anterioare, ale acestei rubrici sunt aici.

Alin Chiş, ilustratoarea din spatele brandului Rue Atelier a răspuns provocării noastre şi ne-a transmis răspunsurile ei inspiraţionale.

Prenume, nume:  Alina Chiș

Alina poartă o geantă imprimată cu o ilustraţie – creaţie proprie (Rue Atelier)

Detalii despre tine: Mi-a plăcut dintodeauna să desenez. În facultate am primit o tabletă grafică și de acolo a început totul. Apoi de la hobby ilustrația a devenit în cele din urmă un job tare drag, Rue Atelier. S-a născut în 2019 din iubirea mea pentru papetărie și mesajele scrise de mâna. Între timp a mai crescut puțîn și s-a extins în tot felul de obiecte illustrate (genți, pin-uri, tricouri).Lucrez fulltime la rue și sunt și acum zile în care nu îmi vine să cred că visul meu a devenit realitate.

Meseria de bază : Ilustrator

Designerii/creativii preferaţi:  Pe lângă cei prezenți în imagini câțiva ar mai fi Mura, Atelier Francois, Studio Mud, Teocelain, De Ceramică și Daia

Cercei şi lănţişor de la Lisa&Co

 

Broşă Mândruţă

Bluza creată de Iuliana Pîslaru

Brăţară creată de Bogdan Lucian (Bogdansworkshop)

Aleg să port/ achiziţionez produse made in Ro pentru că: sunt foarte mulți oameni talentați la noi în țară și foarte multe produse frumoase. Pentru că știu cât de minunat e sentimentul unei comenzi pentru un producător micuț. Pentru că fiecare produs are un vis în spate, un om care muncește din greu să crească și să trăiască din pasiunea lui.

Tricou Zână de la Tombabe

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share