Creative Night Talks: Florin Cobuz

Distribuie articolul:
Share

Pe 14 octombrie 2021, începe de la ora 21.00 Creative Night Talks  cu Florin Cobuz. Detalii despre eveniment găseşti şi aici: event FB

Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentele live pe Facebook Revista Atelierul și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.  Creative Night Talks este live, în fiecare joi seara, de la ora 21.00 la ora 22.00, pe pagina de Facebook Revista Atelierul,  şi în crossposting pe paginile de Facebook ale partenerilor: Radio România Cultural, Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis și bineînțeles și pe canalul de Youtube Revista Atelierul: https://www.youtube.com/channel/UC4auHYA9QJCbMBew4G3XRJg 

Florin Cobuz

Florin a studiat și practicat arhitectura, însă de mai bine de 10 ani a luat calea antreprenoriatului în domenii conexe arhitecturii. Dupa Punkt Studio, biroul de proiectare fondat în ultimul an al facultatii, a urmat în 2008 The Plot, un studio de imprimare pentru studenți și arhitecți, care a evoluat în atelierele de printare și machetare ale Universității de Arhitectură Ion Mincu.

După ce a câștigat experiență în proiectare, prototipare și design, a început câteva proiecte complementare care au aveau ca scop dezvoltarea  proiectelor și ajutarea companiilor în a avea acces la resurse, echipamente și servicii profesionale. 

În 2013 a cofondat Tegmark – o companie de vizualizare 3d de arhitectura care lucrează cu cele mai mari companii de arhitectură din lume. 

În 2015, la nivel local, proiectul Nod makerspace s-a concretizat într-un spațiu fizic de 2000mp și apoi într-un ecosistem dinamic care adună designeri, artiști, ingineri, inventatori și le oferă acces la scule, echipamente, know-how și la o comunitate de antreprenori. La scurt timp, spațiul Nod makerspace  a fost completat prin deschiderea Mater – prima bibliotecă de materiale din Sud-Estul Europei, Workwork – departamentul de producție al Nod, Level-Up – programul de accelerare pentru start-up-uri, Makershop – magazinul  online pentru producători și designeri, și make4.ro – platforma online pentru producători, furnizori, ateliere și fabrici.

Din 2020, designul de obiect a ocupat o mare parte din timpul său. Împreună cu alti designeri și antreprenori, a lansat prin crowdfunding o serie de obiecte apreciate international. Cu Tika – the Modular Design Set a caștigat premiul pentru design de produs al Romanian Design Week, iar BeYou Chair a fost pre-comandat de peste 20k de clienti in primele 6 luni de la lansare.

Detalii moderatoare: Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului şi este cofondatoarea proiectului Revista Atelierul. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator.
>> https://mihaelaion.com/

Edițiile anterioare Creative Night Talks sunt disponibile pe site, pe Youtube și pe pagina de Facebook.

Partener internaţional: Messe Frakfurt

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Timișoara, AGERPRES, Zile și Nopți, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Fundația Calea Victoriei, Igloo, MagMob, Depoul de Artă Urbană, Cațavencii, Știri de Timișoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Bănățene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Bookblog, Catchy, acasa.ro, Fashion8, Coțofana Urbană, Best-Event, Feeder, Munteanu, SMARK.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share