CITEȘTI

Vizitează expoziția Arta în spații publice din Rom...

Vizitează expoziția Arta în spații publice din România și descoperă arta urbană

Distribuie articolul:
Share

Între 21 și 31 ianuarie, Save or Cancel te invită să descoperi exemple remarcabile de artă urbană în cadrul expoziției Arta în spații publice din România, instalată la Lente, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022.

Expoziția Arta în spații publice din România este compusă din 2 zone distincte:

  • în exterior vei descoperi 10 planșe, vizibile din stradă, care prezintă hărți ale artei independente din spații publice din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Jiu și România, și peste 50 de fotografii, printre care și lucrări de artă din spațiul public românesc, realizate de artiști precum Pisica Pătrată, Livi Po, Serebe, Sandi Bălășoiu, în cadrul proiectelor produse de Save or Cancel,
  • în interiorul sufrageriei urbane Lente vei găsi 18 lucrări originale de Serebe, John Dot S, Pasr, iZZY iZVNE, Maria Bălan, Irlo, Homeboy LDJ, Livi Po, Aeul, Nesk, Oh Boy și Krips.

Vizitează expoziția pentru a descoperi noi destinații pentru explorări urbane și pentru a vedea lucrări originale captivante, printre care și lucrări expuse pentru prima dată. Verifică pagina evenimentului facebook pentru actualizări. Mai multe informații pe feeder.ro.

Publică pe instagram o fotografie din timpul vizitei și dă tag paginii @un-hidden,  utilizând #unhiddenromania și poți primi un exemplar gratuit al cărții Un-hidden Street Art in Romania, ediția 3 (2022). Asigură-te că postarea este publică. Proiectul Arta în spații publice din România promovează, în contextul Zilei Culturii Naționale 2022, arta ca actor în viața urbană și investighează regenerarea participativă a spațiului public ca spațiu cultural multi-disciplinar prin reinterpretări ale societății contemporane.

La data de 15 ianuarie 2022, publicul a participat la lansarea online a ediției trei a publicației tipărite Un-hidden Street Art in Romania prin intermediul unui panel de discuție cu Pisica Pătrată, Irlo, autorii Cristina Popa și Andrei Racovițan, Petre Ghiocel, urmată de o retrospectivă video alcătuită dintr-un montaj video ale unora dintre cele mai remarcabile lucrări artistice independente din spațiul public din București, Brașov, Constanța, documentate de autori și colaboratori în perioada 2014 – 2021. Noua ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania, tipărită cu sprijinul Ministerului Culturii, va fi distribuită gratuit în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București.

Arta în spații publice din România” este un proiect cultural Save or Cancel, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ministerului Culturii.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads.ro, The Institute, One Night Gallery, Revista Atelierul

Despre Save or Cancel Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share