READING

Serebe găzduiește un nou atelier de desen Un-hidde...

Serebe găzduiește un nou atelier de desen Un-hidden Romania

Distribuie articolul:
Share

Explorăm arta ca mijloc de regenerare urbană. Te invităm să iei parte, gratuit, la un nou atelier de desen cu Serebe, menit să stârnească interesul pentru a participa la viața artistică a orașului.

Ești bine-venit/ă indiferent de nivel, deoarece Serebe te va ghida și te va ajuta să creezi propriile lucrări. Vei învăța noțiuni de bază despre street art și cum să îți faci propriile stickers, interpretând orașul ca o pânză participativă.

  • Atelier de desen cu Serebe [Un-hidden Romania]
  • Loc: Lente, București
  • Data: 23 Iulie 2022, de la 15:00
  • Durata: 2-3 ore

Materialele, care includ markers, creioane, hârtie și autocolante, sunt puse la dispoziția tuturor participanților gratuit. Înregistrează-te aici pentru a participa la acest atelier gratuit. Contactează [email protected] pentru mai multe detalii.

Acest atelier poate găzdui maxim 15 persoane, având ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului.

Despre Serebe:  Pe Serebe am cunoscut-o ca street artist, însă direcția ei artistică este în permanentă evoluție și schimbare. Utilizând culori puternice și contrastante, Serebe pictează și desenează pe orice suport se imprimă vopseaua, de la pereți, hăinuțe, stickere, cărți de colorat, până la foi de calc. Lucrările, personajele și ilustrațiile pe care le creează reușesc să stârnească acel sentiment pe care îl poți asocia cu termenul de drăguț. În jurul acestui „cuteness” gravitează un univers ilustrat cu personaje imaginare, monștri și alte ființe care definesc stilul lui Serebe. Serebe a avut contribuții la numeroase expoziții de grup și a dezvoltat proiecte personale, cum este apreciatul ADHD Cromatic 1 și 2. Este mereu prezentă și implicată în T-shirt fest, European Comic, și multe alte târguri și întâlniri ale artiștilor și creatorilor locali.

Cu ceva timp în urmă, am avut plăcerea să colaborăm cu Serebe pentru organizarea atelierele de desen și serigrafie pentru copii “Paint-a-monument @ MNAC“ și „Un-hidden Romania”. În 2020, în cadrul unuia dintre live stream-urile feeder sound, Serebe a pictat un tablou, în timp ce Dan Andrei a creat un set de 2 ore. În 2021, în cadrul proiectului Street Art București, Serebe a realizat două picturi murale participative la Școala Gimnazială Specială nr. 9, invitând o parte dintre elevi să picteze alături de ea.

Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. https://un-hidden.ro Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București), Lente (București), Amural (Brașov), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share