READING

Încep pregătirile pentru cea de-a treia ediție Rom...

Încep pregătirile pentru cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week

Distribuie articolul:
Share

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 – 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

Romanian Jewelry Week 2022 continuă demersurile începute în 2020 și se conturează ca unul dintre cele mai ample evenimente din România dedicate bijuteriei contemporane, precum și un punct de reper pe harta internațională. Peste 150 designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2022, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud și multe altele. Printre colaborările speciale din acest an se numără expoziții capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week și Legnica Silver Festival. ArtsThread va expune de asemenea o selecție a câștigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internațional desfășurat în colaborare cu Gucci dedicat absolvenților de universități de artă și design din întreaga lume. SMCK on Reel, primul festival video dedicat bijuteriei de autor va prezenta o selecție curatorială a filmelor prezentate în cadrul Munchen Jewelry Week 2022, cu un focus special dedicat designerilor ucrainieni.

„A fi designer de bijuterie presupune o continuă învățare și descoperire. Designerii români care fac pasul în piața internațională se confruntă cu aceleași situații pe care le întâmpină designerii și creativii emergenți din întreaga lume. Pe lângă creativitate și originalitate, este foarte importantă prezența constantă la evenimentele de profil specifice fiecărei branșe. Romanian Jewelry Week este una dintre aceste oportunități de a te întâlni, o dată pe an, cu restul comunității creative de autori de bijuterie, cu specialiști din domeniu, și mai ales cu  publicul larg.  Pe parcursul a 5 zile de expoziție și 2 zile de târg, 150 artiști, designeri și autori de bijuterie din România și din încă 29 țări vor putea fi întâlniți alături de lucrările lor într-un spațiu absolut special  – Biblioteca Națională a României – spațiu ce găzduiește în premieră un eveniment dedicat bijuteriei contemporane.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

 

Programul special Romanian Jewelry Week va include în acest an și o serie de workshop-uri și conferințe, susținute într-un format hibrid de profesori, designeri, curatori și profesioniști din țări precum Israel, SUA, UK, Polonia și multe altele. Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week anunță de asemenea și un juriu internațional cu reprezentanți de renume din domeniul bijuteriei contemporane, care vor desemna premiile ROJW 2022:

  • David Sandu – Curator Romanian Jewelry Week și Fondator Assamblage – România
  • Paulo Ribeiro – Joya Barcelona, Spania
  • Justyna Teodorczyk – Legnica Silver Festival, Polonia
  • The European Federation of Jewellery Bruxelles, Belgia
  • Charon Kransen from Charon Kransen Arts New York
  • The Ilias Lalaounis Jewellery Museum in Athens, Greece

O secțiune specială de premii va fi desemnată de asemenea de Milano Jewelry Week, publicația online Lost in Jewellery și Bruxelles Jewelry Week. Prin desfășurarea evenimentelor colaterale, a conferințelor și expozițiilor speciale, Romanian Jewelry Week va crea momente de schimb cultural care vor proiecta pe chipul vizitatorilor o imagine fascinantă și accesibilă a bijuteriei. Expoziția centrală va cuprinde nu doar bijuterii, ci și sculpturi purtabile, capabile să-și transforme profund purtătorul. Publicul va avea ocazia de a înțelege modul în care se redefinesc orizonturile bijuteriilor contemporane prin munca acestor autori și însemnătatea autenticității fiecărei piese în parte la Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week, 8-9 octombrie.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul Bibliotecii Naționale a României și susținut de EUROINS. Design semnat de Kaustik.

Parteneri media – Radio Guerilla, Elle, Aici a Stat, Cover Stories, Curatorialist, Designist.ro, Dreamingof.net, Feeder.ro, Festivalier, Igloo, IQAds, Lost in Jewelry Magazine, Modernism.ro, Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Parteneri culturali –  AlbAlb, Dizainăr, Galateca, Acuarela, Imbold Arts, The Station, SMCK on Reel

Pentru mai multe informații despre selecția de designeri, programul evenimentului și noutăți, urmăriți site-ul oficial romanianjewelryweek.com. Bilete de intrare vor fi disponibile în format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco si Diverta.

Imagine reprezentativă: Cleopatra Cosuleţ

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share