READING

Ep. 54 Aleg produse made in Ro: Armina Popeanu

Ep. 54 Aleg produse made in Ro: Armina Popeanu

Distribuie articolul:
Share

Armina Popeanu, arhitectă de profesie, antreprenoare cu experienţă  a răspuns provocării noastre de a ne menţiona ce produse made in Ro are în casă, ce produse made in Ro poartă.

Prenume, nume: Armina Popeanu

Detalii despre tine: Armina Popeanu este arhitect de profesie, antreprenor cu experiență și minte creativă. A creat de-a lungul timpului mai multe business-uri: Lyria – primul brand premium de genți pictate manual, AArchitects – un studio de design interior care își propune să îmbunătățească viața beneficiarilor prin spațiul de locuit, iar acum pune bazele unui platforme de educație antreprenorială pentru arhitecți și designeri – ANTREPRENORIAT CREATIV.

 

Încă din facultate s-a specializat în design interior, iar împreună cu echipa AArchitects îmbunătățește calitatea vieții beneficiarilor lor prin spațiul de locuit. Contribuie la sănătatea mediului antreprenorial prin proiectele de educație în care este implicată, fie că este asistent la Ion Mincu sau voluntar la de-a arhitectura, prin mentorat la Startarium, dar și cu ajutorul cercetării doctorale pe care o face – creează un model de business pentru arhitecți la Ion Mincu, București. Îi place să skieze, iubește călătoriile pentru parcursul lor și nu refuză aproape niciodată o cafea bună. În majoritatea timpul aleargă (la propriu și la figurat 😊) și îi ghidează pașii bebelușului dinozaur.

Armina poartă ANTANTE

Meseria de bază: Arhitect

Designerii/creativii preferaţi : De la noi sunt fană înraită şi declarată – Ioana Ciolacu şi Mihaela Glăvan. Am muuuulteeee piese vestimentare de la ele, respectiv aproape toți pantofii flat. Altfel, pantofi – papucei şi Condur by Alexandru. Haine şi accesorii – Larisa Dragna, Lin Apparel (brandul Mihaelei Glavan, i know, I’m bias), Antante. Mulţi ani m-am identificat cu Mathilde, acum pare ca nu mai aşa multe haine noi de la ei.

Imi mai plac şi am multe de la: Atelier Tron, Komoda, NOON (love it!), Bianca Popp, Ioana Ciolacu (am zis? glumesc 😊), Chotronette, Kardelia, Bluzat, Mokko, Maria Paltin, Smaranda Almaşan, Musi, Florentina Giol, Studio Mud. Mai nou am descoperit MegWi, de când am un baby dino. Abia aştept setul de la ei. Dar, majoritatea hainelor sunt Ioana Ciolacu, Larisa Dragna şi Antante. Desigur, mai am şi alte designeri şi creatori români, pe care îi rog să mă scuze, ca nu îi am în mindset. Genţi – Maestoso, Atribut şi same old but gold – Lyria.

Armina poartă creaţii de Ioana Ciolacu & pantofi Lin Apparel (brandul Mihaelei Glavan)

Si… aş zice şi din afară, dar port mult mult mult designeri români. Din afară am câteva piese din materiale reciclate şi majoriatatea specializate – de ski, de inot, de alergare. Cam astea sunt şi sporturile pe care le practic. Imi plac şi le admir pe Kat Maconie, Polene şi Paula Cademartori. Mai sunt nişte bijuterii geniale, ale bulgarilor de la Veliko Tarnovo.

Armina poartă colier Musi, bluză Atelier Tron, fustă Ioana Ciolacu

Aleg să port/ achiziţionez produse made in Ro pentru că: Sunt extrem de mulţi designer fooooarte talentaţi, care fac lucruri de calitate la noi Aleg să sprijin afacerile locale, implicit şi economia, dar şi să nu contribui la imensa amprentă de carbon pe care industria fashion o face (a 2a cea mai poluatoare industrie). Am găsit designeri cu care mă identific ca stil, concept şi cromatică. Aleg şi vreau sa fiu unică prin alegerile vestimentare – am în garderobă cel mult câteva piese basic de la branduri mai mari. De multe ori piesele designerilor sunt în ediţii limitate sau unele chiar unicat.

Mood board de toamnă cu creaţii de autor

Fotografii transmise de Armina Popeanu, din arhiva personală

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share