Crăciunul este momentul perfect din an pentru a celebra alături de cei dragi, a rememora momentele importante și a ne exprima recunoștința. Am ales câteva idei creative de cadouri pentru Crăciun care oferă emoție și ne ajută să împărtăşim experiențe.
„For Christmas is tradition time—
Traditions that recall
The precious memories down the years,
The sameness of them all.” (Helen Lowrie Marshall)
IUBIRE
Rue Atelier ne arată că „lucrurile marunte pot fi și cele mai frumoase”. Alina Chiş, creatoarea din spatele brandului, ne propune două cutiuțe – Tiny Box love și Tiny Box Thank You. Cutiile conțin 49 cartonașe pe care puteți completa motivele pentru care iubiți sau mulțumiți cuiva drag. La final, fiecare dintre cele 49 de cartonaşe formează un puzzle care se poate pune într-o ramă, sub forma imaginii complete.
Rue Atelier s-a născut la Cluj, din iubire pentru papetarie și pentru mesajele scrise de mână. În cei trei ani de existență, Alina și-a propus să creeze lucruri „pentru momente ce ai vrea să dureze o veșnicie.” Tot la Rue Atelier găsiți și felicitări minunate de sezon.
BUCURIE
Amintirile așa cum au fost surprinse de camera foto pot deveni un cadou excelent, cu parfum nostalgic, aşa cum ne propune Andu Souvenir. Andra (Andu) Iftimia își descrie ideea:
„Răsfoind teancurile de fotografii ale părinților mei, îmi doream să împachetez acea emoție și să o dăruiesc mai departe. E un sentiment tare plăcut să redau acum nostalgia acelor vremuri prin marginea dantelată a fotografiilor, folosind chiar ghilotina tatălui meu. Acest album foto este despre bucurie, despre oameni și momentele pe care ei le prețuiesc. Am ales să îl învelesc în piele naturală care să îl protejeze peste ani, să poată fi transmis din generație în generație”.
LINIȘTE
Pentru Crăciun, Ana Gurduza, creatoarea din spatele Ars Ana ne propune o serie de corpuri zburătoare minimaliste. Ele ne îndeamnă să ne oprim, să ne odihnim și să ne bucurăm în tihnă de viață. Un cadou potrivit pentru orice casă, pentru părinți sau bunici.
AVENTURĂ
Plăiuț este primul ghid turistic creat pentru cei mici și cei mari deopotrivă. Transformă vizitele la 30 destinații familiare sau mai puțin cunoscute în căutări de comori culturale. De-a lungul cărții sunt inserate șase activități prin care cei mici își pot găsi noi hobby-uri sau abilități – desen, scris, prezentarea unor idei. Poveștile sunt scrise de Claudia Ciontu, iar ilustrațiile de Diana Barbu. Există și o variantă în engleză.
Mica hartă a Bucureștiului include 16 dintre cele mai cunoscute locuri din București ale căror istorii și povești merită redescoperite și duse mai departe pentru a învia spiritul încântător al locului, după cum ne poveşte Claudia. Ilustrațiile sunt făcute de Bilyana Velikova.
Un cadou potrivit pentru cei „care au curaj, sunt blânzi și iubitori, celor care au visuri îndrăznețe și sunt mereu curioși, celor care vor să vadă România cu adevărat frumoasă.”
CUNOAȘTERE
De pe listă nu puteau lipsi cărțile. Și ne-am oprit la câteva titluri ale editurii Curtea Veche ale căror ilustrații au fost realizate de o ilustratoare română, Gabi Toma. Gabi este graphic designer și ilustrator autodidact. Proiectele ei sunt realizate combinând tehnici tradiționale și digitale și variază de la cărți pentru copii, benzi desenate, editorial, la pictura și design de bijuterie.
Produsele de grafică personalizate le găsiți pe Printoteca. Broșe de sezon sau felicitări le puteți găsi sâmbătă 10 decembrie la Muzeul Țăranului Român în București, la târgul caritabil de Crăciun „Dăruim și Ajungem Mari”.
Imagini din arhivele personale ale creatorilor
NO COMMENT