READING

Bijuteria contemporană iese din display și devine ...

Bijuteria contemporană iese din display și devine un statement personal

Distribuie articolul:
Share

Cel mai recent proiect dedicat bijuteriei contemporane, Assamblage Jewelry Gallery lansează o nouă provocare către publicul larg: cum purtăm bijuteria de autor pentru a ne particulariza ținutele de zi cu zi? Joi, 16 martie, la ora 18.30, la Galeria Assamblage din Dimitrie Racoviță nr.18, Bucureşti, bijuteria devine o experiență într-un live performance în colaborare cu Alina Lazariu.

Materiale alternative, volumetrie atipică, mesaje sociale și resorturi personale transpuse în ea, așa s-ar construi definiția bijuteriei contemporane la care se aproprie și conceptul de purtabilitate. În cadrul evenimentului „Wearable Art Experience” bijuteriile vor fi scoase din display, așezate pe outfituri Dualitae, îndeplinindu-și valoarea de artă la purtător. Iubitorii de artă, bijuterie și performance cultural sunt invitați să descopere impactul unei bijuterii lucrate manual pe o serie de ținute prezente deja în garderoba noastră.

Cu gândul la expresie, experiență estetică și nonconvenționalism, Assamblage Jewelry Gallery reiterează misiunea proiectului prin această provocare și invită la curaj și curiozitate. „În studiile arheologice, bijuteria a fost descoperită alături de cele mai necesare obiecte ale unei gospodării, conferindu-i analogic un statut de însoțitor primordial și necesar al omului. Mai mult decât atât, în prezent, bijuteria contemporană conține intrinsec și un mesaj, iar prin purtarea acesteia devii ambasadorul unei idei. ” spune David Sandu, fondator.

Assamblage Jewelry Gallery și Dualitae by Alina Lazariu vă invită, Joi, 16 martie la ora 18.30 să luați parte la schimbarea dinamicii în care este percepută bijuteria contemporană.

„Wearable Art Experience va fi despre bijuteria ca artă purtată, trăită, experimentată și alăturată stilului nostru de zi cu zi. Vă așteptăm să descoperim împreună o nouă dimensiune a expresiei personale prin bijuterie.” , Sanda Ilieș, managerul galeriei.

*Intrarea este liberă.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share