READING

Romanian Jewelry Week – Ediție specială Timi...

Romanian Jewelry Week – Ediție specială Timișoara 2023

Distribuie articolul:
Share

Romanian Jewelry Week prezintă o ediție specială în perioada 30 iunie – 2 iulie, şi anume o expoziție  internațională cu aproximativ 50 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume.

Publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții  și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă. Romanian Jewelry Week Timișoara este un proiect de amploare destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent în viitor.

Asociația Assamblage continuă demersul de promovare al bijuteriei de autor naționale și internaționale în capitala europeană a culturii, deschizând Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week vineri, 30 iunie la ora 16:00 la ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C. Vor fi expuse peste 500 piese create de designeri din România, Belgia, Grecia, Ucraina, Germania, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Iran, Canada și multe altele. Creat de antreprenorul Ovidiu Şandor prin Mulberry Development, ISHO a fost conceput pentru a deveni un reper al Timişoarei de mâine. Un accent deosebit este pus pe caracterul integral al ansamblului, gândit să cuprindă, în afara locuinţelor şi birourilor, spaţii publice de calitate, precum şi servicii şi facilităţi care vor crea cel mai modern şi calitativ cartier al Timişoarei.

Alături de bijuterii atent curatoriate, Assamblage aduce un omagiu orașului Timișoara prin expoziția  „Detaliul Secession – Timișoara”, care va prezenta seria de fațade și ornamente pictate în acuarelă care stau la baza albumului cu același nume, semnate de Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță, fondatorii editurii Intaglio. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o proiecție dedicată festivalului internațional de film inspirat de bijuterie – SMCK on Reel. Sub tematica „Civilization Rebooted”, festivalul reflectă asupra celor mai presante probleme de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, poluarea mediului, războiul, frica, cenzura și propaganda, pe de o parte, și reciclarea, renașterea, justiția socială, noile valori și noua estetică în artă și design, pe de altă parte.

Paula Petiz, Brooch Resilience

Bijuteria şi actul creativ sunt, mai mult ca oricând, un vehicul de comunicare pentru ideile în schimbare, pentru mesajele adresate unei lumi aflate în intercomunicare şi conexiune. Industria creativă, această invenţie extraordinară, este de fapt decizia celor instruiţi de a se exprima creativ şi de a nu se opri cu mesajul lor la graniţa dintre lume şi propriul atelier. Ideea lui Leonardo da Vinci despre lumea văzută ca prelungire a atelierului artistului devine mai prezentă ca oricând. – David Sandu, Curator Romanian Jewelry Week

Program Romanian Jewelry Week – Timișoara 2023:

  • Vineri, 30 iunie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C: 15:00 Tur ghidat realizat de curatorul Romanian Jewelry Week David Sandu  // 16.00 – 20.00 – Vernisaj și târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week
  • Sâmbătă, 1 iulie 2023– Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C: 11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week //  CASA ISHO  14:00-16:00 Conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu și workshop demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.
  • Duminică, 2 iulie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C:  11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week // CASA ISHO 16:00 proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL -„Civilization Rebooted”.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro.  Eveniment organizat de Assamblage în parteneriat cu ISHO Timișoara. Partener oficial: Banca Transilvania. Design expoziție semnat de Kaustik

Parteneri media: Radio Guerilla, Aici a Stat, Curatorialist, Curatorial.ro, Designist.ro, ELLE, Empower Artists, Feeder.ro, Festivalier, Igloo, IQAds, Lost in Jewelry Magazine, Femeia, Modernism.ro, Revista Atelierul, Revista Golan, The PR Station, The Dreaming of Net, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Thomas Ayers, Reshaped aqua necklace, earring & bracelet

Romanian Jewelry Week este un proiect anual Internațional organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, care reunește în fiecare ediție peste 190 designeri și colective din întreaga lume. Este în prezent cel mai amplu și important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din România. După 3 ediții de succes desfășurate în București, în spații culturale precum Biblioteca Națională a României, Arcub, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, și multe altele, Romanian Jewelry Week va organiza o primă ediție specială în Timișoara și în Chișinău în 2023, alături de ediția principală din București care va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2023.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share