READING

S+R dezvăluie noi invitați de onoare

S+R dezvăluie noi invitați de onoare

Distribuie articolul:
Share

Sit + Read Artbook Fair este mai mult decât un eveniment, este o tradiție artistică contemporană care adună o comunitate de artiști, designeri și iubitori de artă într-un cadru special, dedicat dialogului și inspirației. A cincea ediție se desfășoară între 26 și 29 octombrie, la Muzeul Corneliu Miklosi din Timișoara, iar intrare este liberă.

Sit+Read Artbook Fair este mândru să anunțe prezența unor invitați de onoare, printre care Nori Okawa și Masanori Ushikima din Japonia, Hardcomics din România și The Athens Zine Bibliotheque din Grecia. Această prezență distinsă adaugă o notă de inovație la eveniment, reprezentând o adevărată vitrină a creației artistice internaționale.

Nori Okawa, o artistă japoneză cunoscută pentru stilul ukiyo-e, se exprimă prin diverse medii artistice, precum pictura, sculptura, instalația și fotografia. Lucrările ei  sunt inspirate de teme și tehnici ukiyo-e, adesea simplificând figurile la linii și forme simple.

Masanori Ushikima este ilustrator cu sediul în Tokyo, creațiile lui Masa sunt o fuziune a influențelor din cultura pop a anilor ’80 și ’90. Portofoliul lui este o combinație captivantă de portrete umoristice și creații de modă, ancorate în lumea manga, anime și a efectelor speciale.

Hardcomics a pornit la drum în 2002,  cu o producție modestă de 300 de cărți și cu o publicare anuală consecventă. Aproximativ 200 de artiști au fost publicați, iar printre aceștia, unii au cunoscut o evoluție notabilă, în timp ce alții au explorat alte medii creative.

The Athens Zine Bibliotheque este o bibliotecă de zine-uri și publicații mici din Grecia, înființată în noiembrie 2014. Biblioteca conține aproximativ 750 de titluri de zine-uri, publicații independente și edituri independente din întreaga lume.

Printre expozanți S+R se numără: Yoshimitsu Nippasshi (Japonia), Stripburger (Slovenia), After Hours Work Club (România/Ungaria), Alina Marinescu (România), Balamuc (România), Carine Arnakis (România), CHRSRZVN (România), Comuna 30 (România), CONTRASENS (România), Dan Perjovschi (România), Diafan Magazine (România), Dona Arnakis (România), Hurrikan Press (Ungaria), Indecis Artist-Run Space (România), just wondering… (România), Lore Ilie (România), Matrijaršija (Serbia), Nervig (Serbia), potato publishing (Austria), P U N C H (România), RISO and friends (Croația), RISOFORT / SofortBooks (Germania), Supertimebooks (Danemarca), Varikina Studio (Serbia), Zabella Zine (Ungaria) și mulți alții.

Mai multe informații despre program sunt disponibile onlin pe website-ul oficial www.sitandread.ro și pe pagina de Facebook Sit+Read Artbook Fair.

Proiectul face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share