SHARE România 2023

Distribuie articolul:
Share

Inovații în designul fațadelor și siguranța clădirilor. Cea de-a 30-a ediție a Forumului Internațional de Arhitectură SHARE România 2023 se va desfășura în perioada 1 – 2 noiembrie, la București

Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023, cel mai complex eveniment dedicat profesioniștilor din arhitectură, inginerie și construcții, se va desfășura anul acesta în perioada 1 – 2 noiembrie, la București. Cea de-a 30-a ediție SHARE România 2023 pune accent pe proiectarea durabilă a fațadelor, siguranța la incendiu și designul fațadelor, fiind prezentate în cadrul evenimentului cele mai recente materiale și tehnologii rezistente la foc, cu progrese semnificative în ultimii ani, deschizând noi posibilități pentru integrarea lor în designul fațadelor clădirilor moderne. În premieră, participanții SHARE România 2023 au oportunitatea de a explora cinci expoziții pregătite de birouri de arhitectură românești de top.

SHARE România este un eveniment de anvergură organizat anual de SHARE Architects, fiecare ediție reunind peste 500 de experți români și străini deopotrivă, de la arhitecți consacrați, ingineri, proiectanți, experți tehnici, investitori și până la reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale. Evenimentul se va desfășura la Radisson Blu Hotel București și va găzdui speakeri renumiți precum Odile Decq, fondatoarea Studio Odile Decq, Franța; Emre Arolat, Co-fondator EAA-Emre Arolat Architecture, Turcia; Gabriela Etchegaray, Co-Fondator Ambrosi Etchegaray, Mexic și Luca Molinari, Fondator Luca Molinari Studio – Architecture Consulting&Curatorship, Italia.

Agenda SHARE România 2023 este fundamentată pe evenimente – cheie în cele două zile: Tech-Arch Day, pe 1 noiembrie, și Inspire & Design Day, pe 2 noiembrie. Prima zi cuprinde două conferințe SHARE Expert meeting: „Design sustenabil de fațadă” și „Siguranța la incendiu și proiectarea fațadelor”, abordări strâns legate între ele, care iau în considerare atât aspectele de durabilitate, cât și cele de siguranță, ambele de o importanță crucială în proiectarea fațadelor clădirilor contemporane.

Într-o prezentare inaugurală, expoziția „Material Passport: Inovative Surface Finishes and Materials” va aduce în fața publicului o colecție diversă de materiale care pot îmbunătăți estetica și care promovează, în același timp, sustenabilitatea mediului. Se va expune o gamă cuprinzătoare de materiale pentru fațade, acordând o atenție deosebită materialelor inovatoare, de ultimă generație, și pe funcționalitățile distincte. Participanții au acces gratuit la expoziție în ambele zile ale forumului.

Tot în premieră, SHARE România 2023 găzduiește și expoziția de arhitectură „Blueprints of Innovation: Showcasing Architecture’s Leading Firms”, în cadrul căreia vor fi prezentate practici prestigioase ale ADNBA, Andreescu și Gaivoronschi, ADG, Dico&Țigănaș și Picktwo. Această ediție a expoziției se va bucura de prezența specială a EAA Emre Arolat Architecture și va prezenta două expoziții invitate din Cipru și Slovenia.

Vernisarea expozițiilor va avea loc în cadrul SHARE Society networking evening. Evenimentul de seară va găzdui și prelegerile susținute de Gabriela Etchegaray, co-fondatoarea Ambrosi Etchegaray din Mexic, și de Luca Molinari, fondatorul Luca Molinari Studio – Architecture Consulting & Curatorship din Italia.Tot în cadrul SHARE Society networking evening va avea loc ceremonia de decernare a premiului SHARE Opera Omnia arhitectului Nicolae Țaric.

Inspire & Design Day, de pe 2 noiembrie, este un prilej pentru conexiuni strânse în cadrul comunității arhitecturale la nivel global, cu invitați de excepție de la nivel internațional și prezentări de proiecte inovatoare, abordări revoluționare și idei vizionare. Ziua va începe cu o apariție specială a Odile Decq, fondatoarea Studio Odile Decq, Franța, continuând cu discursuri susținute de Emre Arolat, Co-fondator EAA-Emre Arolat Architecture, Turcia, și Thomas Coldefy, partener fondator la Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, Franța.

Florin Mindirigiu, fondatorul SHARE Architects, declară: „Ne simțim onorați să sărbătorim cea de-a 30-a ediție a evenimentului nostru, probabil cea mai însemnată și completă ediție de până acum. SHARE România este o reală ocazie de a reuni lideri din domeniul arhitecturii din România și din străinătate, precum și practicieni, experți și companii care oferă soluții pentru arhitectură. La fel ca în anii trecuți, suntem profund recunoscători pentru prezența la București și în anul 2023 a unor nume de referință în arhitectura internațională, și, de asemenea, apreciem în mod deosebit contribuția membrilor SHARE Architects Society, care vor participa la eveniment prin expoziții și conferințe.”

Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023 va include și prelegeri ale altor invitați distinși, care vor adăuga valoare considerabilă conținutului. Vor fi prezenți Jens Richter, Co-Fondator Estudio Herreros, Spania; Stuart Grahn, Associate Principal Grimshaw, Marea Britanie; Tomaž Krištof, Fondator Studio Kristof, Slovenia; Alkis Dikaios, partener fondator la David + Dikaios Associates (DDA, Constantin Gorcea, Cofondator AGD; Andrei Șerbescu, Co-fondator ADNBA; Șerban Țigănaș, Co-Fondator Dico&Țigănaș, România și Vlad Gaivoronschi, Co-Fondator Andreescu&Gaivoronschi, România, Radu Teacă, Fondator Radu Teacă Studio, România, Matei Bogoescu, Fondator BAUdesignLAB, România; Radu Călin, Co-Fondator PickTwo Studio, România; Mariana Cârstoiu, K-Box Construction & Design, România; George Cristescu, Fondator DECO Architects, România; Balazs Csapó, Founder & Managing Director Paragram Studio, Ungaria; Ioan Silviu Doboși, Președinte Asociația Inginerilor de Instalații din România; Anca Ginavar, Director General Directia Generală Dezvoltare Teritoriala – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, România; Cristian Holban, Verificator de proiecte, Expert tehnic, Consultant securitate la incendiu în construcții și instalații, România; Emil Ivănescu, Președinte al Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România; Dragoș Marcu, Președinte Onorific Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, România; Ovidiu Mihalache, Director Tehnic 3M Expertizari și Verificări Construcții, România; Ioana Moanga, Senior Partner CUMULUS, România; Andreea Movilă, Arhitect, Publisher SHARE Architects, România; Sergiu Petrea, Fondator TECTO Arhitectura office, România; Adrian Pop, General Manager ADP green building, România; Răzvan Puchici, Senior Managing Partner CUMULUS, România; Iulia Stanciu, Fondator STARH, România; Robert Strugariu, expert, România; Andrei Botiș, Președinte Romania Green Building Council (RoGBC); Daniela-Ioana Teodorescu, Universitatea Tehnică de Construcții București Colectivul de elaborare normativ P118 – coordonator tehnic în domeniul ingineriei instalațiilor, România și Anca-Ioana Voiculescu, Colectivul de elaborare normativ P118 – coordonator tehnic în domeniul arhitectură, România.

Forumul SHARE Romania 2023 este organizat de SHARE Architects în parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din România, OAR București, Asociația Inginerilor de Instalații din România, Inspectoratul general pentru situații de urgență, partenerul oficial Şişecam, partenerii principali: Zumtobel, Lamilux, Isopan, Ceresit, Aluprof, Metigla si partenerii Etem, Proventuss, Rockwol, Exalco, Skylux, Agrob Buchtal, Vandersanden, Green Wall Design. Sponsorul acestei editii este Steel Auction Market, iar partenerul creativ este Picktwo.

Înregistrarea la Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023 se face aici: https://share-architects.com/. Membrii OAR beneficiază de o reducere de 20% la biletele standard.

Prețul biletului standard pentru două zile, în perioada ‘’early bird’’, este de 135 de euro. După data de 15 octombrie valoarea acestuia va fi de 150 de euro.

Despre SHARE Architects

Forumurile SHARE Architects s-au transformat pe parcursul ultimilor 25 de ani într-o platformă de networking esențială pentru arhitecți și antreprenori din Europa Centrală și de Sud-Est, care facilitează schimbul de cunoștințe și pun la dispoziție cadrul ideal de înțelegere a diversității fenomenului arhitectural contemporan. În prezent, comunitatea SHARE Architects numără peste 50.000 de membri din întreaga lume, evenimentele fiind organizate în 16 țări din Europa Centrală și de Est.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share