READING

Tot ce trebuie să ştii despre Sit + Read Artbook F...

Tot ce trebuie să ştii despre Sit + Read Artbook Fair

Distribuie articolul:
Share

Sit + Read Artbook Fair este mai mult decât un simplu eveniment; este o tradiție care adună împreună o comunitate de artiști, designeri și pasionați de artă de aproape cinci ani. Această ediție specială prezintă 66 de artiști și entități din Japonia, Olanda, Suedia, Danemarca, Germania, Austria, Serbia, Croația, Grecia și România.

Evenimentul are loc în această săptămână, între 26 și 29 octombrie, la Muzeul de transport Corneliu Mikloși din Timișoara. Intrarea este liberă, iar programul este următorul: joi-vineri, între orele 14:00 și 19:00, iar sâmbătă-duminică, între orele 12:00 și 19:00.

Diversitatea este cuvântul de ordine la Sit + Read, acoperind domenii precum fotografia, ilustrația, pictura, poezia și literatura. Această paletă largă de voci și expresii artistice creează un spațiu propice pentru descoperirea unor noi pasiuni.

Programul SIT+READ

Pentru prima dată în istorie, Sit+Read aduce în fața publicului invitați de onoare de talie internațională, printre care Yoshimitsu Nippasshi, Nori Okawa și Masanori Ushikima din Japonia. Yoshimitsu Nippashi ne surprinde cu ilustrații care reflectă pasiunea sa pentru arhitectură, câini și pentru locuri liminale. Pe de altă parte, Nori Okawa prezintă o gamă diversă de creații artistice, cum ar fi pictura, sculptura, instalația și fotografia, care se bazează pe stilul ukiyo-e și adesea simplifică figurile la linii și forme simple. În plus, Masanori Ushikima îmbină influențele culturii pop din anii ’80 și ’90, precum si universul manga, anime și a efectelor speciale. În plus, vineri și sâmbătă, evenimentele din cadrul târgului se extind la Reciproc. Vineri, programul cuprinde un recital de poezie susținut de membrii Comunei 30, iar sâmbătă, se pregătește un mic eveniment spontan de discuții și networking, tot la Reciproc, situat la Bastionul Maria Theresia.

Programul include o serie de discuții și prezentări de tip Artist Talk cu invitați speciali, lansări de carte și fanzine, o expoziție de postere marca Local Design Circle, ateliere de desen, tururi ghidate și multe altele. Pentru mai multe informații despre program, puteti accesa site-ul oficial www.sitandread.ro sau pagina de Facebook Sit+Read Artbook Fair.

 

Acest proiect face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share