Claudiu Bruj la Meron Gallery

Distribuie articolul:
Share

În perioada 4 iunie – 9 iulie 2024, Meron Gallery, situată în centrul vibrant al orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, un monument istoric construit în 1910 și recunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, are onoarea de a găzdui  prima expoziție de fotografie, avându-l pe Claudiu Bruj ca artist cu expoziția „In Search of Connection”.

Curatoriată de Crina Ciocian și co-curatoriată de Mircea Oliv, expoziția aduce în prim-plan o selecție de 17 lucrări având ca și compoziție cerneala pe Hahnemuhle Photo 200g Matt Fibre. Fiecare lucrare expusă surprinde nu doar momente, ci și emoții autentice. Străzile s-au transformat în studioul său, iar fiecare colț a devenit o oportunitate de descoperire. Fotografiile rezultate nu sunt doar simple capturi vizuale, ci narațiuni complexe care așteaptă să fie descoperite. „In Search of Connection” explorează emoții profunde și autentice – bucurie, tristețe, rezistență și vulnerabilitate. Fiecare fotografie este o fereastră deschisă către sufletul uman, reflectând o gamă variată de trăiri și experiențe. Profesia sa de arhitect i-a permis să fie pe străzi în diverse locații datorită proiectelor sale. Inițial, Claudiu a fost un observator detașat, ascuns în spatele obiectivului său. Cu toate acestea, pe măsură ce a început să interacționeze cu oamenii pe care îi fotografia, fiecare interacțiune, oricât de scurtă, a devenit un schimb semnificativ. Subiecții fotografiilor sale nu erau doar străini întâmplători, erau oglinzi care reflectau diferite fațete ale propriei sale umanități. Prin acești oameni, Claudiu a văzut fragmente din povestea sa, din luptele și speranțele sale.

Prin „In Search of Connection”, Claudiu Bruj a găsit o modalitate de a naviga prin propriile lupte, de a înțelege și de a accepta complexitatea emoțiilor sale. A fost o călătorie de auto-descoperire care l-a învățat că vulnerabilitatea nu este o slăbiciune, ci o forță. Împărtășind poveștile sale, artistul a găsit un teren comun și o conexiune cu ceilalți. Claudiu Bruj (n. 1985) trăiește și lucrează în Cluj-Napoca, România. Originar din județul Bistrița-Năsăud, acesta explorează intersecțiile dintre artele vizuale, arhitectură și urbanism. Expoziția sa este o incursiune în dinamica mereu schimbătoare a mediului urban și în profunzimea sufletului uman.“IN SEARCH OF CONNECTION este un dialog – o invitație la implicare, reflectare și vindecare, la a vedea dincolo de imagini, o invitație de conectare cu emoțiile și poveștile din spatele lor. Am vrut să creez o narațiune care să rezoneze cu privitorii la nivel personal, sa fie mai mult decât niște simple experiențe vizuale.”

Despre Meron Gallery: Galeria Meron, aflată în inima orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, clădire emblematică din categoria monumentelor istorice construită în 1910, dispune de o suprafață generoasă, cu vitraje impresionante și tavane înalte. Clădirea a fost redată comunității în scopul promovării artei și a artiștilor, creând o atmosferă unică, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astăzi brandul Meron) și arta se întâlnesc și se completează reciproc, aducând valoare comunității artistice și culturale din Cluj-Napoca. Galeria poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, iar accesul în cadrul galeriei este gratuit pentru vizitatori.

Parteneri media: THE WOMAN, Curatorial, Empower Art & Artists, Modernism, Cluj.com, Radio România Cluj, TVR cultural, IGLOO, The Institut, Media9, Haute Culture, Revista Atelierului, Via Cluj TV, Agentia de cArte, Happening.ro, O galerie de arta, Evenimentar.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share