READING

BSBSA găzduiește prima intervenție artistică creat...

BSBSA găzduiește prima intervenție artistică creată de artista Jana Danilović în București

Distribuie articolul:
Share

Proiectul BSBSA găzduiește prima intervenție artistică din serie, creată de artista Jana Danilović (Serbia) în București, România. Pasionații de street art sunt invitați să participe la mai multe evenimente-cheie: un workshop și un artist talk susținute de Jana, precum și o prezentare despre procesele de digitalizare în street art, susținută de Liljana Radošević.

Proiectul BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) anunță cu entuziasm prima intervenție artistică din program, cu participarea artistei Jana Danilović (Serbia), care va avea loc în București, România. Aceasta marchează începutul unei serii de lucrări de street art, menite să redefinească spațiile publice prin expresie creativă și implicare comunitară.

„Designul pe care îl propun pentru București este, în esență, o referință la street art-ul românesc în ceea ce privește culoarea și ideea. Am folosit câteva dintre motivele mele preferate, vrăbii și bicicliști. Astfel, se pare că turul între Serbia, România și Bulgaria începe cu muralul meu din București. Ceea ce este cu adevărat interesant pentru mine, deoarece România are o scenă de street art foarte vibrantă, puternică și diversă, și va fi cu adevărat o onoare să merg și să pictez un mural în București. Lucrarea mea de acolo face referire la scena locală, prin culori, pentru că ceea ce m-a impresionat cel mai mult la unii dintre muraliștii și artiștii stradali români este modul în care folosesc culoarea. Într-un mod mult mai îndrăzneț și mai interesant decât o fac eu de obicei, așa că a fost o misiune plină de provocare, dar foarte distractivă și aștept cu nerăbdare să o realizez. În ceea ce privește proiectul, sunt, de asemenea, foarte entuziasmată de ideea de a regândi și revitaliza anumite spații publice prin utilizarea muralului și a artei în spațiul public, în general.”Jana Danilović

Jana Danilović, apreciată pentru muralele sale vibrante și evocatoare, va picta primul ei mural în București, în zona Iancului. În aceeași perioadă, va susține un workshop și un artist talk pentru pasionații de street art. Aceste sesiuni interactive oferă o oportunitate unică pentru participanți de a aprofunda viziunea artistică și tehnicile ei, obținând informații direct de la una dintre cele mai proeminente artiste stradale din Serbia.

După talk-ul Janei, Liljana Radošević, cercetătoare și membră a Asociației Cetățenești „Kruna”, parte din consorțiul proiectului BSBSA, va prezenta procesele de digitalizare în street art și expoziția VR remarcabilă, produse în proiecte anterioare ale organizației „Kruna”. Această prezentare face parte din colaborarea noastră continuă cu Asociația „Kruna” și este inclusă în programul Romanian Street Art. Suntem încântați să o avem pe Liljana contribuind cu expertiza ei la programul din acest an, îmbogățindu-ne înțelegerea despre intersecția dintre street art și inovația digitală.

Nu rata această ocazie de a interacționa cu artiștii și de a face parte dintr-un proiect care celebrează schimbul cultural și colaborarea artistică.

Calendar:

  • Workshop cu Jana Danilović – Duminică, 16 iunie, 18:00 – 22:00
  • Pictarea muralului de către Jana Danilović – Luni, 17 iunie – Vineri, 21 iunie
  • Artist talk cu Jana Danilović – Sâmbătă, 22 iunie, 20:00 – 21:00
  • Procese de digitalizare în street art / Prezentare de Liljana Radošević (Kruna) – Sâmbătă, 22 iunie, 21:00 – 22:00

Înregistrare pentru unul sau mai multe evenimente, aici: https://bsbsa.org/jana-danilovic/

Locurile sunt gratuite și limitate.

Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.
Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România.
Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo
Parteneri media: Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu, PRwave, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Ziarul Pozitiv
Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share