NARAȚIUNI SONORE la Timișoara

Distribuie articolul:
Share

Ediția a patra NARAȚIUNI SONORE (20-23 iunie) te așteaptă să descoperi sunetele orașului și ale naturii, într-o călătorie infinită care invită la calm, ascultare activă și imaginație sonoră.

Malurile Begăi și zonele limitrofe, unul dintre bazinele de înot abandonate, foișorul din Parcul Central și vaporul Pelicanul sunt locurile fizice unde vă dăm întâlnire cu artiștii invitați anul acesta și lucrările lor sonore.

Călătoria începe joi, 20 iunie, de la 18:00, la foișorul din Parcul Central „Anton Scudier” din Timișoara, unde vă așteptăm la deschiderea oficială a programului.

Programul din acest an, curatoriat de Anamaria Pravicencu, reunește lucrări în jurul diversității sunetelor naturale și umane: o serie de plimbări sonore augmentate cu Stephane Marin (FR), performance sonor cu înregistrări de teren și valențe muzicale împreună cu Manja Ristić (SBR/HR), Felicity Mangan (AU), Edka Jarząb (PL), Patrick Tubin McGinley(US) sau Mark Vernon (UK), dispozitive de ascultare tip instalație cu Ana Teodora Popa și Anamaria Pravicencu, în colaborare cu Daniela Rațiu și Manja Ristić, audiții și prezentări ale platformelor de radio și creație sonoră framework radio și Radiophrenia din Glasgow, un atelier de inițiere în creație sonoră cu Ana Teodora Popa, dar și o petrecere cu Sandra & DJ Shuffle (RO).
Duminică, 23 mai, vă invităm pe apă, într-o călătorie cu Pelicanul spre ieșirea din oraș. Artiștii Felicity Mangan și Mark Vernon, în două performance-uri distincte, unul în aval și altul în amonte, ne propun o explorare sonoră a terenurilor acvatice familiare sau necunoscute prin înregistrări de teren. Rezervă-ți locul aici.

În perioada 21-23 iunie, artistul sonor Stéphane Marin îți propune « The Unheard Walks » – o serie de cinci plimbări sonore augmentate, prin care te invită să experimentezi diferite dispozitive și ritualuri de ascultare, în timpul unui tur ghidat prin Iosefin, printr-o partitură originală a spațiilor. Vei avea parte de o experiență sonoră nomadă, uneori „augmentată”, alteori „nativă”, întotdeauna contextuală, care îți dă posibilitatea să-ți schimbi percepțiile în funcție de o ascultare intimă a locurilor, precum și să-ți realiniezi atenția, aici și acum. Încă te mai poți înscrie aici.

NARAȚIUNI SONORE face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Parteneri: SEMI SILENTHEI – House of European InstitutesInstitut FrançaisEcluze pe BegaCărturești, Under the Bridge
Parteneri media: Radio Guerrilla, Observator Cultural, Igloo, Revista-Arta, Propagarta, Capital Cultural, IQads, 4arte.ro, BookHub, Familia, Zile și Nopți
Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share