CITEȘTI

Ediția aniversară Romanian Jewelry Week

Ediția aniversară Romanian Jewelry Week

Distribuie articolul:
Share

Romanian Jewelry Week (ROJW) își deschide porțile pentru cea de-a cincea ediție aniversară, care va avea loc în perioada 2-6 octombrie 2024, la Biblioteca Națională a României. Cel mai amplu eveniment dedicat bijuteriei contemporane din România va include o arie largă de expoziții, târguri, vernisaje, conferințe, tururi ghidate, și multe alte surprize. Trei colaborări speciale vor marca de asemenea această ediție – Diploma Show 2024, Institutul Goethe și AlbAlb.

Cu peste 230 de designeri și colective din 40 de țări, Romanian Jewelry Week aduce împreună cele mai inovative și talentate minți din lumea bijuteriilor contemporane. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere creații unice și să interacționeze cu artiști de renume național și internațional. Ediția din acest an va fi marcată și de prezența unor invitați speciali de seamă, printre care artistul german Michael Berger, Brussels Jewelry Week, Slovenian Jewelry Week, Legnica Silver Festival, International Amber Association, Global Creative Graduate Show și mulți alții.

Juriul acestei ediții include personalități de prestigiu la nivel internațional din domeniul bijuteriilor și al artelor:

  • David Sandu, curator și fondator al ROJW
  • Byron Vafeiadis, curator al Muzeului de Bijuterii Ilias Lalaounis din Atena
  • Justyna Teodorczyk, director al Galeriei de Artă din Legnica, Polonia
  • Irina Probst, manager expoziție Inhorgenta Munich
  • Magdalena Velez, Președinte AdOC și organizator MUESTRA-ORFEBRERIA CONTEMPORANEA, Madrid
  • Charon Kransen, Charon Kransen Arts New York
  • Lisa Balasso, fondator Venice Design Week
  • Premii speciale vor fi desemnate de asemenea de organizații partenere, precum Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană (premiu desemnat de Andreia Gabriela Popescu), Lost in Jewellery Magazine, MyDaybyDay Gallery și multe altele.

 

Yuzeng Feng, Inel

“Surprinzătoare și aflată într-o continuă reinventare, bijuteria contemporană renaște cu fiecare generație de artiști, designeri și  creatori preocupați de această disciplină ancestrală și care întinerește totuși în fiecare an. Perspectiva culturală a bijuteriei devine din ce în ce mai atractivă și mai provocatoare. Publicul interesat de aceasta direcție este din ce în ce mai mare, iar privilegiul pe care bijuteria ca formă de arta ni-l oferă, acela de a putea purta lucrările artiștilor și de a deveni astfel ambasadorii unor creatori și ai ideilor lor, este mai incitantă și mai apreciată ca niciodată. Cred ca bijuteria contemporană va continua să surprindă și să își dovedească în continuare vitalitatea creatoarea. Noi materiale, noi tehnologii, noi idei vă vor aștepta la ROJW, iar catalogul aniversar ROJW 2020-2024 va va confirma cu siguranță vastitatea și frumusețea acestui domeniu.” – David Sandu, Fondator și Curator Romanian Jewelry Week.

Yaning Liu, Colier

Cu ocazia acestei ediții aniversare, va fi lansat și catalogul ROJW 2020-2024, o colecție ce cuprinde cele mai impresionante și reprezentative lucrări ale ultimilor cinci ani, reflectând evoluția și diversitatea bijuteriilor contemporane prezentate la Romanian Jewelry Week. Prin desfășurarea evenimentelor colaterale, a conferințelor și expozițiilor speciale, Romanian Jewelry Week va crea momente de schimb cultural care vor proiecta pe chipul vizitatorilor o imagine fascinantă și accesibilă a bijuteriei. Expoziția va cuprinde nu doar bijuterii, ci și sculpturi purtabile, capabile să-și transforme profund purtătorul.

Eveniment organizat de Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană.

Locație principală – Biblioteca Națională a României

Design expoziție semnat de Kaustik

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share