Mastering the Music Business începe

Distribuie articolul:
Share

În perioada 3-5 septembrie 2024, Bucureștiul va găzdui cea de-a 9-a ediție a conferinței Mastering the Music Business (MMB), cel mai mare eveniment dedicat industriei muzicale din România. Conferința va avea loc la Hotel Caro și Club Expirat, oferind participanților oportunități inedite de învățare, networking și expunere în fața unor experți internaționali și locali din domeniul muzical.

Număr record de 145 de speakeri din peste 10 țări. Mastering the Music Business reunește anul acesta nu mai puțin de 145 de speakeri din țări precum India, Mexic, Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Spania, Franța, Italia, Olanda și multe altele, aducând în prim-plan perspective și tendințe globale în muzică. Printre sesiunile oferite se numără paneluri, workshop-uri, studii de caz și prezentări ce abordează diverse genuri muzicale, de la rock alternativ și trap, până la hip hop și manele.

 

Coordonate eveniment. Evenimentul se adresează atât artiștilor, cât și profesioniștilor din industria muzicală, oferind o platformă unică de dezvoltare și expunere. Cele peste 55 de paneluri, workshop-uri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A se vor desfășura la Hotel Caro, între 3 și 5 septembrie de la ora 10 și până la ora 18. Totodată, formatul evenimentului este conceput astfel încât toate sesiunile să se finalizeze simultan, oferind participanților pauze generoase pentru networking și schimburi de idei.

Oportunități de networking. Anul acesta, conferința include 3 sesiuni de speed meetings cu reprezentanți ai celor mai importante festivaluri, cluburi sau agenții din țară și din străinătate și  9 recepții de networking (breakfast, lunch & drinks), la care participanții vor avea ocazia să interacționeze între ei într-o atmosferă relaxată. În cadrul recepțiilor vor avea loc și  8 mini recitaluri acustice, oferind tinerilor artiști o platformă valoroasă pentru a fi descoperiți și a-și promova muzica în fața unui public avizat. Participanții au ocazia să-i asculte pe: Alex Ștefănescu, Nidal, Krrysopher, Cireșan, Eligarf, Sabrina Stoica, Andra Andriuca, Villia. Programul complet al evenimentelor se găsește pe site-ul oficial: https://www.masteringthemusicbusiness.ro/schedule

Biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro: https://bilete.masteringthemusicbusiness.ro/. Acestea includ accesul la conferință, dar și la recepții, cocktailuri și la alte evenimente de networking organizate în cadrul evenimentului.

MMB Showcase Festival. Ca în fiecare an, MMB susține artiștii emergenți. Până în prezent, festivalul de showcase al conferinței a găzduit peste 100 de artiști din România și din Europa, oferind numeroase oportunități de colaborare internațională. Programul pe zile al celor 18 trupe din acest an este:

  • 3 septembrie: The Groovy Bastards (RO), boebeck (HU), Armand Popa (RO), Kadjavsi (RO), Michelle Et Les Garçons (FR), Gramofone (RO),
  • 4 septembrie: HVNDS (RO), Freakin’ Disco (HU), WOOMB (BG), Alone at Parties (RO), Leyah (RO), Cinemon (PL)
  • 5 septembrie: Alanaire (ES), GØK2 (EE), Nidal (RO), +SHE+ (RO), Roadkillsoda (RO).

Intrarea la MMB Showcase Festival este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul publicului se va face în fiecare seară de festival începând cu ora 19:00.

Despre MMB. Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment din industria muzicală organizat în România. MMB nu e doar o conferință, este locul unde poți semna cu viitoarea ta casă de discuri, unde ai ocazia să cânți împreună cu artistul preferat sau să bei o cafea alături de vedetele pe care le-ai admirat mereu. MMB e locul unde se întâlnesc și schimbă idei sute de participanți, printre cei mai cunoscuți profesioniști din domeniu: artiști, compozitori, manageri, agenți de booking, oameni de PR cultural și muzical, promoteri, publicitari, specialiști în online și digital, oameni de radio, jurnaliști, sunetiști, reprezentați ai label-urilor majore și independente și nu numai.

Eveniment organizat de RAW Music și susținut de HEMI și Europa Creativă, Global Records, iabilet.ro, Roton, Sublime, Merlin, Emagic, The Orchard, Tchibo, Eisberg, Amplead.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share