READING

Curs de scriere de proiecte culturale (AFCN)

Curs de scriere de proiecte culturale (AFCN)

Distribuie articolul:
Share

Te aşteptăm, ONLINE şi live, la cursul de scriere de proiecte culturale pentru finanţări publice din partea AFCN, Ministerul Culturii & primării locale. Cursul este de 2 zile, timp de 2 ore/zi. Consultanţa este oferită de Mihaela Ion & Teodora Vlădescu.

Despre curs:

Cursul de scriere de proiecte culturale se va desfăşura online, live şi în limba română, luni, 23 septembrie (18.00 – 20.00) şi marţi, 24 septembrie (18.00 – 20.00).

Punem accentul atât pe partea creativă, cât şi pe cea administrativă & antreprenorială:

  • cum să scrii un proiect clar și bine structurat pentru AFCN şi alţi cofinanţatori publici ;
  • cum să găseşti categoriile de public ţintă și beneficiari;
  • pe ce să pui accentul în redactarea proiectului;
  • tips & tricks care pot face diferenţa în evaluarea unui proiect;
  • Obiective SMART;
  • Sustenabilitatea şi continuarea unui proiect cultural;
  • Tematici bine alese pentru a fi în concordanţă cu cerinţele cofinanţărilor.

Mai multe detalii, întrebări, înscriere: [email protected]

Cursul de două zile costă 300 RON.

 De reţinut:

  • pentru a-ţi rezerva şi păstra locul trebuie să realizezi plata 50% sau 100% anticipat; După ce achiţi prima tranşă sau factura integral, îţi transmitem datele de acces online.
  • noi suntem ONG, nu punem niciun fel de TVA pe factură, cursul va costa la final tot 300 lei;
  • ţinem la punctualitate, originalitatea ideilor şi la discuţiile libere;
  • vei primi pe mail suportul de curs în format PDF;
  • vei primi şi o diplomă de participare;
  • pentru a te înscrie scrie-ne un mail la [email protected]
  • întâlnirile au loc online şi live, vei primi pe mail toate informaţiile pentru acces.

Detalii traineri

Mihaela Ion

Cu un doctorat în istorie şi masterate în domeniul istoriei artei & teoriei şi practicii imaginii, Mihaela Ion se ocupă de organizarea evenimentelor în cadrul asociaţiei Atelierul de Creaţie, de gestionarea echipelor de proiect cu cofinanţare publică, privată, autofinanţare.  Proiectele redactate/consiliate de ea au o rată de succes de 85%, proiectele ei realizate alături de Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul, Creative Night Talks, Noaptea alba a creatorilor şi designerilor de produs) au primit constant din 2011, cofinanţări publice de la Ministerul Culturii, AFCN, Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timiş. Iar proiectele ei au fost finaliste la Gala Elle Decoration, Gala Societăţii Civile, Gala Voluntarilor, RoBlog Fest, Digital Divas.

Din ianuarie 2013 este acreditată CNFPA drept antreprenor în industria creativă. S-a specializat în domeniile educaţiei non-formale şi managementului voluntarilor şi a proiectelor prin participarea constantă la cursurile organizate de Tineret în Acţiune. Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra, Paris, Selestat, Strasbourg şi Nancy, prin bursele oferite de Fundaţia Gabriela Tudor şi Courants du Monde, Ministerul Culturii din Franţa

În septembrie 2021 a absolvit cursul EUHeritage, un proiect transnaţional realizat prin intermediul Erasmus+, proiect cu tematica promovarea, identificarea, valorizarea patrimoniului cultural internaţional. Din aprilie 2021 este membră AICA România (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi din 2022 International Board Member în cadrul AICA International. Din septembrie 2024, va modera AICA Podcast unde va avea invitaţi stakeholderi din mediul cultural şi al criticii de artă internaţionali.

Este evaluatoare independentă constant pentru AFCN, Primăria Municipiului Timişoara (Centrul de Proiecte). Mihaela a fost formator cultural invitat la Formare Culturală pentru cursul destinat managementului şi PR-ului cultural. De asemenea, în 2018 am fost lector universitar pentru cursul postuniversitar Istoricul tranzaţiile de artă, de la ASE, Relaţii Internaţionale Economice.

Website personal: https://mihaelaion.com/

Detalii despre activitatea academică aici: https://www.researchgate.net/profile/Mihaela-Ion

Teodora Vlădescu

Teodora Vlădescu a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Se ocupă de partea vizuală a Revistei Atelierul, de 14 ani lucrează ca graphic designer şi DTP (a colaborat cu Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie. A iniţiat proiectele Revista Atelierul, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, Artizanul Anului & [email protected]. Din 2011 până în 2014 a organizat târgul LaBazar din cadrul Festivalului Urban Femei pe Mătăsari.

Alături de Mihaela Ion, din 2010 scrie, gestionează şi decontează proiecte cu cofinanţare publică din partea AFCN, Ministerul Culturii, Centrul de Proiecte şi altele.

Ambele evaluatoare au învăţat detalii despre management de proiect, scriere de proiecte de la prof. univ. dr. Andreea Grecu.

Aşteptăm de asemenea, oricând propunerea ta pentru acest curs online şi în variantă personalizată one-to-one, pe care să îl programăm exclusiv în funcţie de timpul tău liber.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share