CITEȘTI

Creaturi mitologice reinterpretate de Aleksi Ivano...

Creaturi mitologice reinterpretate de Aleksi Ivanov în București

Distribuie articolul:
Share

BSBSA îl invită pe artistul bulgar Aleksi Ivanov să reimagineze creaturi mitologice în București

În cadrul proiectului BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art), artistul multidisciplinar Aleksi Ivanov, originar din Varna și stabilit în Sofia, vine la București pentru a crea un mural impresionant și pentru a susține un atelier de artă stradală, urmat de un artist talk. Aceasta este o oportunitate unică de a explora viziunea și tehnicile unui artist cunoscut pentru revitalizarea spațiilor publice prin intervențiile sale. Nu rata ocazia de a explora transformarea unui spațiu urban din București prin viziunea unică a lui Aleksi Ivanov și de a învăța de la un artist cu experiență vastă în intervenții publice. Atelier de street art și artist talk: Pe lângă realizarea muralului în București, Aleksi va susține un atelier dedicat pasionaților de street art, în care va povesti despre tehnicile și abordările sale creative. Atelierul va fi urmat de un artist talk, oferind participanților ocazia de a interacționa direct cu artistul și de a înțelege mai profund procesul său artistic și motivațiile sale.

Aleksi Ivanov – Tales / intervenție artistică: Lucrarea lui Aleksi Ivanov, intitulată Tales, este o interpretare contemporană a mitologiei locale, bazată pe creaturi prietenoase din folclorul, poveștile și legendele românești, sârbești și bulgărești. Pictura murală va putea fi experimentată începând cu 18 Octombrie, în spațiul public oferit de partenerii proiectului, Asociația de proprietari din Șos. Mihai Bravu, nr. 75/83, bl. C17, București.

Calendar:

  • Atelier de street art cu Aleksi Ivanov, 13 octombrie, 17:00 – 21:00, Lente Lupu, București
  • Aleksi Ivanov – Tales / intervenție artistică, 18 Octombrie, Șos. Mihai Bravu, nr. 75/83, bl. C17, București
  • Artist talk cu Aleksi Ivanov, 19 Octombrie, 19:00 – 20:00, Lente Lupu, București

Înregistrare pentru unul sau mai multe evenimente, aici: https://bsbsa.org/ro/ateliere-creative/ Locurile sunt gratuite și limitate.

Despre Aleksi Ivanov: Aleksi Ivanov, născut în 1988, și-a început cariera artistică în 2003 cu graffiti, dar și-a îndreptat rapid atenția spre muralism contemporan și intervenții în mediul urban. Lucrările sale se concentrează pe transformarea pozitivă a spațiilor publice, iar adesea alege locuri abandonate sau neglijate pentru a le revitaliza prin artă. Stilul său, inițial naiv și colorat, cu personaje și elemente ilustrative inspirate de desene animate, a evoluat în urma colaborărilor cu artiști din diverse domenii. Cu o licență în Științe Sociale, scopul principal al muncii sale este de a genera un impact social pozitiv. Recent, Aleksi explorează arta digitală ca un nou mediu de exprimare artistică, aducând o dimensiune nouă lucrărilor sale, care cu siguranță vor stârni curiozitatea publicului.

Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.

Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo

Parteneri media: Amsterdam Street Art, Empower Artists, digitizArte.ro, feeder.ro, Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu Recomandă, PRwave, SAMA (Street Art Museum Amsterdam), Street Art Belgrade, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Un-hidden Romania, Ziarul Pozitiv

Acest text reflectă doar punctul de vedere al autorului (autorilor), iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în el.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share