READING

Cum arată atelierul creativilor – partea a I...

Cum arată atelierul creativilor – partea a II-a

Distribuie articolul:
Share

Continuăm incursiunea noastră graţie Romanian Jewelry Week, prin atelierele designerilor de bijuterii. Azi îi prezentăm pe Galitte Jahav-Laxer şi pe Julia Eliseeva.

Galitte Jahav-Laxer

Atelierul meu este locul în care visele prind formă și se transformă în bijuterii unicat, exact așa cum le-ai imaginat.Pasiunea mea pentru crearea bijuteriilor a început acum zece ani, ca un refugiu de relaxare, și a rămas neclintită până astăzi. Pentru mine, fiecare zi petrecută în atelier este o bucurie pură, o explozie de creativitate, împlinită de satisfacția că pot da viață dorințelor clienților, transformându-le în bijuterii. Ani de-a rândul, am căutat bijutieri care să îmi aducă la viață ideile, dar m-am lovit mereu de bariera pieselor de serie. Visam la piese unicat, dar realitatea era adesea dezamăgitoare. Astfel, am decis să îmi creez propriul atelier, un spațiu care s-a extins aproape în fiecare an, pe măsură ce am adăugat noi unelte și echipamente după fiecare curs și perfecționare.

Învăț neîncetat tehnici noi, particip la cursuri și adaug ustensile și echipamente care îmi ușurează munca și mă apropie tot mai mult de perfecțiune. Zi de zi, lucrez la comenzi personalizate, străduindu-mă să dau formă dorințelor clienților în bijuterii pe care să le poarte cu dragoste și mândrie. Îmi place să creez lucruri unice, piese care spun o poveste. Mă inspir din pietrele alese și din conexiunea cu fiecare client. Încerc să înțeleg stilul și pasiunile fiecăruia, apoi schițez designuri din care, împreună, alegem varianta finală. Fiecare bijuterie este o colaborare între sufletul meu și dorințele clienților, iar bucuria lor la vederea produsului final îmi aduce o satisfacție imensă.

Atelierul meu este un loc organizat și eficient, dotat cu tot ceea ce am nevoie pentru a da viață celor mai complexe dorințe. Aici, fiecare detaliu contează, și fiecare provocare tehnică este întâmpinată cu răbdare și ingeniozitate. De la detalii fine până la tehnici sofisticate, fiecare etapă a procesului de creație este planificată și gestionată cu grijă, pentru a asigura bijuterii pe măsura așteptărilor clienților.

Singurul meu regret este că nu am descoperit această pasiune din tinerețe, dar, cum se spune, niciodată nu e prea târziu să îți urmezi visurile. Atelierul meu este mai mult decât un loc de muncă; este o lume unde magia devine realitate și fiecare piesă creată spune o poveste unică, la fel ca sufletul fiecărui client care trece pragul atelierului meu.

Julia Eliseeva

Atelierul meu este situat într-o clădire veche minunată, cu tavane înalte decorate cu stucaturi rafinate, parchet din lemn masiv și uși vechi impunătoare. Fiecare detaliu al acestui loc pare creat pentru a inspira și a stimula creativitatea. Atmosfera de aici ajută la concentrare și oferă o legătură subtilă cu trecutul.

Sunt mândru de colecția mea de unelte — am tot ce îmi trebuie pentru a lucra cu metale prețioase și pietre. Îmi place în mod deosebit să lucrez sub microscop, deoarece acesta îmi permite să ating precizia maximă în detalii. Dar, oricât de multe instrumente aș avea, mereu există dorința de a achiziționa ceva nou, pentru că uneltele sunt o extensie a mâinilor unui maestru, iar dezvoltarea necesită mereu noi posibilități.

Pentru mine, arta bijuteriilor este o modalitate de a-mi exprima gândurile, emoțiile și viziunea asupra lumii. Cel mai adesea, inspirația vine de la oameni. În spatele fiecărei piese se află povestea cuiva, iar scopul meu este să o transform într-un lucru etern. Acum mă pregătesc pentru o expoziție. Aceasta nu este doar o oportunitate de a-mi prezenta lucrările, ci și un pas important în evoluția mea creativă. Sper că oamenii mă vor vedea nu doar ca pe un meșter, ci și ca pe un artist care creează ceva unic.

Fiecare bijuterie de la expoziție este o parte din sufletul meu, întrupată în material. Vreau ca oamenii să vadă inspirația și viața din ele.

Pozele sunt transmise de Romanian Jewelry Week cu acordul creativilor prezentaţi în articol

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share