CITEȘTI

Fotografii și video cu Aleksi în București în timp...

Fotografii și video cu Aleksi în București în timpul proiectului BSBSA

Distribuie articolul:
Share

Descoperă fotografiile și videoclipul care îl prezintă pe artistul bulgar Aleksi Ivanov și te ghidează prin procesul său creativ în realizarea unei noi intervenții artistice pentru programul BSBSA (Belgrad Sofia București Street Art).

În timpul vizitei sale de șapte zile, artistul multidisciplinar Aleksi Ivanov, originar din Varna și stabilit în Sofia, a creat un mural impresionant și a găzduit un atelier de artă stradală, urmat de un artist talk cu artistul, în București. În timpul atelierului și al discuției cu artistul, participanții au pus întrebări și au primit sfaturi și învățat tehnici de la un artist cu o vastă experiență în intervenții în spațiul public. Pictura murală intitulată „Tales” este o reprezentare vizuală a folclorului comun al regiunii balcanice, concentrându-se în principal pe tradițiile bogate din România, Bulgaria și Serbia.

Lucrarea ilustrează personaje precum Karakondzul / Kallikantzaros, Lesnik / Leshy, Rusalka, Simargl, Zburătorul, Ala / Hala, Gigantul și Orfeu, alături de vampiri, dragoni, motocicliști și grafferi. Pentru a adăuga și mai multă diversitate operei de artă, Aleksi a făcut o referire la scena graffiti din București, incluzând un metrou IVA cu throw-up-uri realizate de Mser și Erps. Unul dintre personajele sale poartă un colier auriu cu un pandantiv Aeul. În acest sens, pictura murală oferă privitorilor o perspectivă largă care combină multe subiecte și teme, rezultând o interpretare unică pentru fiecare individ. Acest demers ambițios a necesitat șapte zile de muncă intensă, în unele zile artistul lucrat 10 sau chiar 14 ore. Dedicarea lui Aleksi este evidentă în pictura murală realizată în București, care este o dovadă a viziunii și tehnicilor sale.

Te invităm să explorezi orașul și să descoperiți această operă de artă fabuloasă, găzduită cu amabilitate de Asociația Proprietarilor de pe Bulevardul Mihai Bravu, nr. 75/83, Bloc C17, sector 2, București, România. Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP. Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România. Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo Parteneri media: Amsterdam Street Art, Empower Artists, digitizArte.ro, feeder.ro, Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu Recomandă, PRwave, SAMA (Street Art Museum Amsterdam), Street Art Belgrade, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Un-hidden Romania, Ziarul Pozitiv

Acest text reflectă doar punctul de vedere al autorului (autorilor), iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în el.

 

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share