Echipa

Echipa Revistei Atelierul este una multidisciplinară, formată din experţi din mediul industriilor creative şi culturale româneşti, jurnalisti, fotografi, DTP-işti, graphic designeri, jurişti şi videografi. Suntem o echipa internaţională de jurnalişti creativi, care promovează constant proiecte globale dedicate industriilor creative. La echipa prezentată mai jos se adaugă voluntari, prieteni, colaboratori.

Mihaela Ion este curatoare, manager cultural şi istoric de artă. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa, bursa Courants du Monde. 

Mihaela Ion a co-fondat, în 2010, 2012, 2020 proiectele “Revista Atelierul”, “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”,“Creative Night Talks”. Aceste proiecte sunt finaliste la Gala Elle Decoration, Gala Societăţii Civile, Gala Voluntarilor, RoBlog Fest, Digital Divas. Activează constant în diferite galerii de artă şi muzee din România şi are o activitate curatorială internaţională cu expoziţii panotate în România, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Grecia.  Din aprilie 2021, este membră AICA România (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi din noiembrie 2022, este International Board Member AICA.

Din 2010, crede în industriile creative şi culturale naţionale şi internaţionale pe care le promovează activ prin evenimentele organizate online şi offline.

Teodora Vlădescu a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie (realizează materialele vizuale/grafice pentru proiectele aosciației). A iniţiat proiectele Revista Atelierul, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, Artizanul Anului & [email protected]. Din 2011 până în 2014 a gestionat organizarea târgului LaBazar din cadrul Festivalului Urban Femei pe Mătăsari.

Din 2000 până în prezent este Comandant al detașamentului de salvatori în cadrul Asociaței Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență.
Din 2003 și până în prezent activează ca tehnician de sunet pentru formația Vița de Vie. Ca tehnician de scenă are ca responsabilități transportul și montarea echipamentelor de sunet și a instrumentelor necesare pentru un concert. Tot el face probele de sunet și asistă interpreții în timpul concertului pentru a-i ajuta să-și schimbe sau să-și acordeze instrumentele. A colaborat cu numeroase formații românești și a lucrat ca tehnician de sunet pentru festivaluri ca: Peninsula, B’est Fest, Rock the City, Summer Well și Coke Live. Din 2011 a devenit membru fondator al Asociației Atelierul de Creație. În cadrul asociației a fost responsabil de partea tehnică a organizării de evenimente, pregătind concertele ce au avut loc la lansările revistei sau sonorizarea pentru evenimente.

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

Absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrative (Universitatea București), Andreya Oti a urmat masteratul de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), dar adevărata împlinire și-a găsit-o ca redactor de carte și de articole online. În prezent este redactor de carte pentru copii la editura All și asigură direcția de comunicare a editurii Vremea. În același timp, din 2015 activează drept redactor al revistei de mobilă și design Magmob.ro, prilej de a îmbina pasiunea pentru amenajări interioare cu ușurința mânuirii cuvântul scris. Interesată de tot ce înseamnă noutate și creativitate în domeniul designului, consideră că numai ̈frumusețea va salva lumea ̈ – mai ales atunci când frumusețea capătă funcționalitate.

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga.
Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost  dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

 

Sunt arheolog și antropolog şi pentru 16 ani am spus povești despre oseminte umane și oamenii de știință care le studiază. M-au interesat practicile de expunere ale corpului uman şi felul în care culturile preistorice au relaționat cu corpurile strămoşilor.  Studiile la Universitățile din București și Sheffield au fost urmate de stagii de cercetare la Universitățile Cambridge, Sheffield, Utica, București și Helsinki. Am fost cercetător la Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer” al Academiei Române şi am publicat volumul “Regi, sfinți şi anonimi. Cercetători și oseminte umane în arheologia din România” (Editura Cetatea de Scaun, 2019). Sunt pasionată de copaci, origami şi de lucruri meşteşugite cu drag de frumos şi care spun o poveste.

Experiența mea în Revista Atelierul a început interesant. În timpul facultății, căutam o organizație în care să fac practică, timp de trei luni, în departamentul de marketing. Pentru că eram pasionată și de content writing, dar și de domeniile creative, am zis să îmbin lucrurile. Așa am descoperit Revista Atelierul și am ales să fac practică și să rămân ca voluntar aici. Am participat la proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks.

În paralel cu Revista Atelierul, sunt implicată și în alte mici „aventuri”. Mă ocup de site-ul literapia.ro (atunci când am timp și inspirație), fac parte din trupa de percuție Barbarossa Samba Group, activez în domeniile SEO&marketing și studiez subiecte mai mult sau mai puțin controversate (tarot, arhetipuri, NLP, coaching și alte „nebunii”).

Alexandra este ilustratoare și artistă vizuală bazată în Cluj, pasionată de ilustrația de carte, cea editorială și de designul de produs. Iubește poveștile și preferă comunicarea vizuală, însă iubirea ei pentru storytelling pășește și pe tărâmul cuvintelor scrise, fiind de părere că inspirația curge dintr-o metodă în alta. Este membră a Clubului Ilustratorilor și își dorește să contribuie la promovarea industriei și creativilor din România, atât prin practica sa, cât și prin redactarea de articole tematice. A ilustrat cărți pentru copii, a participat la proiecte editoriale în Spania și Olanda, și a expus la instituții precum Palatul Cotroceni și galerii de artă contemporană precum White Flat Gallery. E motivată de o curiozitate nemărginită și de pofta de a se mânji pe mâini, tot pentru a găsi stilul perfect turnat textului și textul care șoptește imaginilor. Are inima unui copil, sensibilă și aventuroasă, și mintea unui adult cu o voce puternică, lucru vizibil în munca sa. Este mândră de această viziune bifocală asupra lumii, fiind de părere că suntem toți amestecuri de lucruri, niciodată doar unul sau altul. Arta Alexandrei poate fi urmărită pe Instagram și pe site-ul său.

Sanda Ilieș este absolventă a Facultății de Litere, Universitatea București și masterandă la CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. În timpul studiilor filologice a cunoscut Bucureștiul cultural la pas, a activat în domeniul managementului de galerie și în prezent este Social Media Manager în industria creativă.
În Revista Atelierul o aduce pasiunea pentru comunicarea și promovarea industriei culturale&creative și entuziasmul pentru tot ce înseamnă artă-artist-spațiu-societate.

Sunt Carmen Dumitrescu, arhitect, designer, profesor. Am studiat la Liceul de arte plastice Nicolae Tonitza, apoi la Universitatea de arhitectură Ion Mincu; a urmat un Master de Management du design făcut la Lyon, Franța și un doctorat pe tema comunicării în arhitectură și design. Fac proiecte de arhitectură și design, sunt cadru didactic la Facultatea de interior din Mincu. Citesc mult, scriu cu plăcere, îmi place să descopăr lucruri și oameni noi, îmi place să le ascult poveștile.

 

Sunt Andreea Racoviceanu, am studiat traducere și interpretare la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, management de proiect la SNSPA București și management cultural la La Salle Barcelona. În prezent, explorez universul cultural-artistic, mă ocup de coordonarea unor proiecte din industria filmului și colaborez cu reviste din domeniul artei. Fiindcă îmi place să scriu și să fiu conectată cu orice înseamnă domenii creative, sunt bucuroasă că îmi pot aduce contribuția în cadrul revistei Atelierul.

 

Share